Szaftos, mézeskalácsos muffin – Maradék kaláccsal is díszítheted

mézeskalács muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A karácsony ízét és illatát az egyik legegyszerűbb süteményben, a muffinban is érezheted.

A muffin már többször bebizonyította, hogy jó szolgálatot tud tenni, ha gyorsan kell valami finom és egyszerű édesség az asztalra. A karácsonyi süteménydömpingben is van helye, csak kicsit ünnepibbé kell tenni, már ami az ízét illeti.

Az egyik legfinomabbb téli süteménnyel, mézeskaláccsal ízesítheted, mehet bele a fűszerkeverékből is, de az a legjobb, ha néhány már kész süteményt megdarálsz, majd a tésztájába kevered. Mindenképpen tegyél bele mézet is, hogy megmaradjon a szaftossága. Tetszés szerint díszítheted is az alaptésztát. 

Mézeskalácsos muffin

mézeskalimuffin

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 150 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 130 gramm porcukor
  • 150 gramm liszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • összetört mézeskalács
  • 2 evőkanál méz
  • 150 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg. A mézeskalácsokat (ha van maradék) daráljuk meg. A tojásokat keverjük ki a porcukorral, adjuk hozzá a vajat, a mézet, a vaníliakivonatot és a tejet. A lisztet, a sütőport, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a sót is keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojásos keverékhez, keverjük csomómentesre, forgassuk bele az összetört kalácsot is. 

A sütőt melegítsük fel 180 fokra. 

A tésztát töltsük muffinformába, süssük 20-25 percig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük