Gyors, mézeskalácsos muffin: krémmel is megkoronázhatod

4
Nyomtatás
mezeskalacsos-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mandulával és rengeteg illatos fűszerrel készül a puha mézeskalácsos muffin, ráadásul az előkészítéssel együtt fél órán belül tálalhatod.

Ha se időd, se kedved mézeskalácsot készíteni az ünnepi hajrában, süsd meg ezeket az illatos, puha muffinokat! 10 perc munkával összeállíthatod őket, és mind ízükben, mind illatukban hozzák a nagy kedvencet, ráadásul azon sem kell majd izgulnod, hogy kőkemény lesz-e a mézeskalács.

Az ízekről az őrölt mandula, a gyömbér, a fahéj és a mézeskalácsfűszer-keverék gondoskodik, a tészta puhaságáról pedig egy kevés olaj. Ha szeretnéd még ünnepibbé varázsolni a muffinokat, koronázd meg őket valamilyen vajkrémmel, alább mutatunk is hozzá receptet.

Mézeskalácsos muffin

mezeskalacsos-muffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 g búzaliszt
  • 120 g őrölt mandula
  • 2 tk. sütőpor
  • 3 tk. mézeskalácsfűszer-keverék
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. fahéj
  • 3 tk. kakaópor
  • 1 nagy csipet
  • 150 g barna cukor
  • 2 db tojás
  • 100 ml napraforgóolaj
  • 250 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki 12 muffinformát kapszlikkal, vagy vajazzuk ki őket.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, az őrölt mandulát, a sütőport, a fűszereket, a kakaót és a sót.

Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat a cukorral, majd adjuk hozzá a tejet és az olajat. Forgassuk bele a száraz hozzávalókat is, addig keverjük, míg csomómentes masszát nem kapunk.

Kanalazzuk a masszát a kapszlikba úgy, hogy ne töltsük őket teljesen tele, csak háromnegyedig.

Toljuk a sütőbe 20-25 percre, tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk őket hűlni, majd ízlés szerint koronázzuk meg tejszínhabbal vagy mascarponés vajkrémmel.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon