Mennyeien krémes vaníliapuding bogyós gyümölccsel: mindenmentes élvezet

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ha egy szupergyors, könnyű édességre van szükség az ebédhez, ami után nem áll a konyhában nagy halomban a mosogatnivaló – mert lássuk be, ez sem utolsó szempont –, a házi puding szerintem tökéletes választás.

Laktóz-, glutén- és cukormentes diétában is pofonegyszerűen kivitelezhető egy kellemes vaníliapuding, amit tökéletesen feldobnak a szezonális, netán a fagyasztóból kivett, savanykásabb gyümölcsök. Jól illik hozzá a meggy, az áfonya, a málna, a ribizli és a feketeribiszke is.

A puding készítésénél az édesítéshez eritritet használok, a tej helyett pedig kókusztejet. A lisztnél több lehetőség adódik: a konjakliszt mellett éppolyan szuper a tápiókaliszt és a nyílgyökérliszt is. Keményítőtartalmuknál fogva kissé kocsonyásabb, de még kellőképpen krémes végeredményt garantálnak.

Nálunk gyakran kerül az asztalra ez a pohárkába adagolt finomság, hiszen tényleg készen van egy szűk fél óra alatt, mennyeien édes, mégsem gejl, és bárki büntetlenül, következmények nélkül fogyaszthatja.

Paleo vaníliapuding gyümölccsel

vaniliapuding recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 deciliter kókusztej
  • 2 evőkanál konjakliszt
  • 2 darab tojássárgája
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1 teáskanál őrölt vanília
  • ízlés szerint gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgájákat összekeverjük a vaníliával, az eritrittel és egy kevés kókusztejjel. Fokozatosan hozzáadjuk a maradék kókusztejet, összefőzzük. Miután szépen összeforrt, a legalacsonyabb fokozatra állítjuk a tűzhelyet. Kiveszünk a folyadékból egy kávéspohárnyit, amibe belekeverünk egy evőkanál konjaklisztet. Ha szépen feloldódott benne, az egészet visszaöntjük a vaníliás tejbe.

Bár a konjakliszt először cseppfolyós állagban kerül bele, hamar elkezd sűrűsödni, így javasolt kevergetni az egészet, majd szükség esetén tenni bele még 1-1 evőkanállal az előbbi módszerrel. Ezeket a liszteket nem javasolt porként közvetlenül a pudingba tenni, különben meglehet, hogy csúnya, csomós lesz a végeredmény.

Ha már sikerült elérni a kívánt, krémes állagot, gyümölcságyra poharakba töltjük, és hagyjuk kihűlni a krémet, vagy a gyümölcsöt a puding tetejére szórjuk. Még azoknak is ízleni fog, akik egyébként nem vetik meg a cukros, tejes örömöket.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük