15 perces, mini cukkinipizza: isteni, könnyed előétel vagy partifalat

minicukkinipizza2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha imádod a pizzát, de a nagy melegben nem kívánod a nehéz ételeket, készítsd el cukkiniből a nyári verziót.

Ha valami könnyed, egyszerű és tényleg villámgyors ételre vágysz, készíts cukkinipizzát, a mini falatka tökéletes lehet kerti partira, de akár előételnek is. Szinte semmi dolgod nem lesz vele, a cukkinit csak fel kell szeletelni, megkenni paradicsomszósszal, megpakolni a feltétekkel, majd mehet is a sütőbe mindössze 6-7 percre.

Ha kevés időd van, jó minőségű bolti paradicsomszószt is használhatsz, de ha picit jobban ráérsz, érdemes házit készíteni. A feltét bármi lehet, amit egy pizzára tennél, akár vega, akár húsos verzióban is készülhet a partifalat. Mivel a tésztát cukkini cseréli le, diétába is beilleszthető ez a recept, ha zsírszegény sajtot és sovány felvágottat használsz.

Az alábbi recept csak irányadó, a mennyiségek a cukkini méretétől függenek, de egy közepes nagyságú zöldséghez nagyjából ezekkel az adagokkal számolj.

Mini cukkinipizza

minicukkinipizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab cukkini
  • 100 gramm paradicsomszósz
  • 70 gramm sajt (Gouda)
  • 50 gramm kolbász (snack)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.

A cukkinit mossuk meg, vágjuk fél centi vastag karikákra. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Kenjük meg őket paradicsomszósszal, 1 karikára nagyjából 1 teáskanálnyit tegyünk. Itt írtunk róla korábban, hogyan készül a tökéletes házi paradicsomszósz.

Szórjuk meg őket 1-1 csipet sajttal, majd tegyünk mindegyik tetejére 2-3 karika snackkolbászt. 

Toljuk a forró sütőbe 5 percre, majd ha van a sütőn grillfunkció, tegyük vissza még 2 percre. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük