Illatos, diós-fahéjas csillagok: beragyogják az ünnepi asztalt
Ez az ünnepi sütemény tökéletes vendégváró, mely dekorációként is használható és gasztroajándéknak is tökéletes.
Az ünnepi időszakban sok finom desszert készül, de érdemes előre tervezni, hisz a sütigyártás nem kétperces munka. Ha nem szeretnél sok időt a konyhában tölteni, akkor érdemes megúszós receptek közül válogatni, mutatunk is egy tökéletes ötletet!
A mogyorókrémes csillagok leveles tésztás alappal készülnek: az ünnepi formával kiszúrt finomság tökéletes vendégváró, de akár mutatós asztali díszként is megállja a helyét.
Az egyik leveles tésztát hajtsuk ki, majd kenjük meg a mogyorókrémmel. Ezután a másik tésztát is hajtsuk ki, majd tegyük az édes töltelékkel megkent tésztára.
A tésztát csillag alakú formával szúrjuk ki.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kör alakban rakjuk rá a csillagokat úgy, hogy kicsit érintkezzenek egymással, így mutatós dísz is lehet belőlük. Természetesen egyszerűen, a sütőpapírra sorakoztatva is megsütheted.
A csillagok tetejét kenjük meg felvert tojással, ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
A mogyorókrémes csillagokat porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu