Illatos, diós-fahéjas csillagok: beragyogják az ünnepi asztalt

Diós-fahéjas csillagok cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez az ünnepi sütemény tökéletes vendégváró, mely dekorációként is használható és gasztroajándéknak is tökéletes.

A szépséges sütemény látványban és ízben is hozza azt, amit az ünnepi finomságoktól elvárunk. A puha tésztában a fahéj és a dió aromája érződik. A csillagok tetejére fehér máz kerül, amely porcukor és citrom keverékéből készül, de ét- vagy fehér csokival is bevonhatod őket. Az sem baj, ha csupaszon hagyod, úgy is nagyon bájos és finom.

Az ünnepi csillagok elkészítése nagyon egyszerű, teljesen kezdők is sikerrel legyárthatják, és a gyerekek is segíthetnek a süti megalkotásában. A gusztusos finomság remek vendégváró, de ehető ünnepi dekoráció is lehet, vagy gasztroajándékba is adhatod. Csomagold be szépen egy kedves kis üzenettel, biztos lehetsz benne, hogy nagy örömet okoz majd a kézzel készített meglepetés.

Diós-fahéjas csillagok

Diós-fahéjas csillagok ct

Hozzávalók 4 személyre

Süti:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 5 dkg porcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 5 dkg dió
  • tejföl szükség szerint

Máz:

  • 10 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez morzsoljuk hozzá a puha vajat. Ezután a sót, porcukrot, fahéjat és a diót is forgassuk hozzá. Kezdjünk el az alapanyagokból tésztát gyúrni, közben adjunk hozzá tejfölt (evőkanál segítségével adagoljuk), annyit, amennyit felvesz, hogy szép cipóvá álljon össze a tészta.

A kész tésztát takarjuk le, és szobahőmérsékleten pihentessük 30 percig.

Pihentetés után a tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, és nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra. Ezután a tésztát szúrjuk ki csillag alakú formával.

A kiszúrt sütiket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.

A sütiket hagyjuk kihűlni, utána vonjuk be a mázzal (keverjük össze a porcukrot a citromlével). Várjunk, míg rászárad.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük