Illatos, diós-fahéjas csillagok: beragyogják az ünnepi asztalt
Ez az ünnepi sütemény tökéletes vendégváró, mely dekorációként is használható és gasztroajándéknak is tökéletes.
A szépséges sütemény látványban és ízben is hozza azt, amit az ünnepi finomságoktól elvárunk. A puha tésztában a fahéj és a dió aromája érződik. A csillagok tetejére fehér máz kerül, amely porcukor és citrom keverékéből készül, de ét- vagy fehér csokival is bevonhatod őket. Az sem baj, ha csupaszon hagyod, úgy is nagyon bájos és finom.
Az ünnepi csillagok elkészítése nagyon egyszerű, teljesen kezdők is sikerrel legyárthatják, és a gyerekek is segíthetnek a süti megalkotásában. A gusztusos finomság remek vendégváró, de ehető ünnepi dekoráció is lehet, vagy gasztroajándékba is adhatod. Csomagold be szépen egy kedves kis üzenettel, biztos lehetsz benne, hogy nagy örömet okoz majd a kézzel készített meglepetés.
Diós-fahéjas csillagok
Hozzávalók 4 személyre
Süti:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 csipet só
- 5 dkg porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 5 dkg dió
- tejföl szükség szerint
Máz:
- 10 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A liszthez morzsoljuk hozzá a puha vajat. Ezután a sót, porcukrot, fahéjat és a diót is forgassuk hozzá. Kezdjünk el az alapanyagokból tésztát gyúrni, közben adjunk hozzá tejfölt (evőkanál segítségével adagoljuk), annyit, amennyit felvesz, hogy szép cipóvá álljon össze a tészta.
A kész tésztát takarjuk le, és szobahőmérsékleten pihentessük 30 percig.
Pihentetés után a tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, és nyújtsuk 2-3 mm vastagságúra. Ezután a tésztát szúrjuk ki csillag alakú formával.
A kiszúrt sütiket sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 8-12 perc alatt süssük készre.
A sütiket hagyjuk kihűlni, utána vonjuk be a mázzal (keverjük össze a porcukrot a citromlével). Várjunk, míg rászárad.
-
2023-12-28 06:30:01
-
2023-12-26 11:08:01
-
2023-12-25 08:52:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!