Sütés nélküli ropogós, mogyorós, csokis szelet - Nincs benne hozzáadott cukor
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ebben az édességben nincs hozzáadott cukor, de mikor ezt leírom, félek, hogy becsapok mindenkit, hiszen ugyanakkor rengeteg csokoládé és datolya van benne, ezek pedig mind nagyon édesek.
Mégis sokkal jobb ilyesmivel elütni a hirtelen támadt édességvágyat, mint egy jégkrémmel vagy egy óriási tábla csokival. Egyrészt azért, mert a sok cukor, ami benne van, jórészt természetes, másrészt, mert mellette van egy csomó hasznos tápanyag és rost is, ami a sima, tömény cukorban és cukros édességekben nincs.
Sütés nélküli recept
Ez tehát nem egészséges édesség, nem fogyaszt, sőt, mégis sokkal jobb választás minden másnál, és mindezen felül iszonyatosan finom. További elképesztő előnyei közé tartozik, hogy nem kell sütni, csak egy aprítógépre és egy tálra van hozzá szükség meg némi hűlési időre.
Puha, nagy datolyából
Annál finomabb lesz, minél jobb minőségű, nagyobb szemű, puha datolyát találunk hozzá, a száraz, aszott darabokból sajnos egyáltalán nem lesz jó.
Mindenmentes verzió
Ha ez fontos szempont valakinek, akkor nyugodtan használjon hozzá gluténmentes gabonapelyhet, például natúr puffasztott rizst, a csokoládéból pedig lehet teljesen cukormenteset is választani, ha úgy tetszik - ebben az esetben úgynevezett mindenmentes édesség lesz belőle, mivel tejterméket amúgy sem tartalmaz.
Mogyorós, csokis szelet
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm datolya
- 50 gramm mogyoróvaj
- 50 gramm földimogyoró
- 50 gramm ropogós gabonapehely
- 50 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors