Isteni, egyszerre krémes és roppanós mogyoróvajas bonbon: alig valamiből készül

mogyivajas2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mogyoróvaj, kukoricapehely, méz és csoki, mi lehet ennél jobb? Ennél szuperebb kombinációt keresve sem találsz, próbáld ki mindenképp!

Ha szereted a Reese’s mogyoróvajas kosárkáit, az alábbi édességet is imádni fogod, a klasszikus mogyoróvajas alap corn flakesszel egészült ki. Ahogy beleharapsz a bonbonba, roppani fog a fogad alatt, miközben krémes is egyszerre. Magát a mogyoróvajat nem porcukorral, hanem mézzel kevertük ki, ettől nem csak édesebb lett, pluszízt is kap tőle.

Hogy igazán finom legyen, csokimázzal is befedtük: éttel a legfinomabb, de használhasz tej- vagy fehér csokit is, ha nagyon édesszájú vagy. Fontos, hogy a kész bonbont a fagyasztóban, de legalább a hűtőben tárold tálalásig, akkor jó, ha ropog a csoki a külsején.

Mogyoróvajas bonbon

mogyivajas

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 70 gramm corn flakes
  • 180 gramm mogyoróvaj
  • 110 gramm méz
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 1 tk vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a corn flakest aprítógépbe, majd aprítsuk durvára (de ne porrá). Akár egy zacskóba is beletehetjük, és nyújtófával is összetörhetjük.

A mogyoróvajat és a mézet tegyük egy kis lábasba, majd alacsony lángon melegítsük őket össze, míg elvegyülnek.

Húzzuk le a tűzről a mézes keveréket, majd keverjük bele a corn flakest. 

Egy kiskanál segítségével töltsük a masszát szilikon jégkockatartóba – alternatív megoldásként egy sütőpapírral bélelt kis méretű tálba/tepsibe –, majd tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára. Ha egyik sem áll rendelkezésre, tegyük a masszát egyben a hűtőbe, míg picit összeáll, majd formázzunk belőle golyókat.

Az étcsokit törjük darabokra, majd a vajjal együtt tegyük egy mikrózható tálba. Tegyük a mikróba 15 másodpercre, keverjük át, majd tegyük vissza ugyanennyi időre. Ezt addig ismételjük, míg szépen el nem olvad, egynemű nem lesz a massza. Vigyázzunk, ne melegítsük túl, mert kicsapódhat a kakaóvaj.

Fedjünk le sütőpapírral egy tálcát. A megszilárdult mogyoróvajas falatokat/golyókat (ha tepsiben készítettük, vágjuk kockákra) forgassuk meg az olvasztott csokiban, majd tegyük a sütőpapírra.

Tegyük vissza a kész bonbonokat a fagyasztóba 1 órára, míg megszilárdul a csoki.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük