Isteni, egyszerre krémes és roppanós mogyoróvajas bonbon: alig valamiből készül

12
Nyomtatás
mogyivajas2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Mogyoróvaj, kukoricapehely, méz és csoki, mi lehet ennél jobb? Ennél szuperebb kombinációt keresve sem találsz, próbáld ki mindenképp!

Ha szereted a Reese’s mogyoróvajas kosárkáit, az alábbi édességet is imádni fogod, a klasszikus mogyoróvajas alap corn flakesszel egészült ki. Ahogy beleharapsz a bonbonba, roppani fog a fogad alatt, miközben krémes is egyszerre. Magát a mogyoróvajat nem porcukorral, hanem mézzel kevertük ki, ettől nem csak édesebb lett, pluszízt is kap tőle.

Hogy igazán finom legyen, csokimázzal is befedtük: éttel a legfinomabb, de használhasz tej- vagy fehér csokit is, ha nagyon édesszájú vagy. Fontos, hogy a kész bonbont a fagyasztóban, de legalább a hűtőben tárold tálalásig, akkor jó, ha ropog a csoki a külsején.

Mogyoróvajas bonbon

mogyivajas

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 70 gramm corn flakes
  • 180 gramm mogyoróvaj
  • 110 gramm méz
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 1 tk vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük a corn flakest aprítógépbe, majd aprítsuk durvára (de ne porrá). Akár egy zacskóba is beletehetjük, és nyújtófával is összetörhetjük.

A mogyoróvajat és a mézet tegyük egy kis lábasba, majd alacsony lángon melegítsük őket össze, míg elvegyülnek.

Húzzuk le a tűzről a mézes keveréket, majd keverjük bele a corn flakest. 

Egy kiskanál segítségével töltsük a masszát szilikon jégkockatartóba – alternatív megoldásként egy sütőpapírral bélelt kis méretű tálba/tepsibe –, majd tegyük a fagyasztóba legalább 2 órára. Ha egyik sem áll rendelkezésre, tegyük a masszát egyben a hűtőbe, míg picit összeáll, majd formázzunk belőle golyókat.

Az étcsokit törjük darabokra, majd a vajjal együtt tegyük egy mikrózható tálba. Tegyük a mikróba 15 másodpercre, keverjük át, majd tegyük vissza ugyanennyi időre. Ezt addig ismételjük, míg szépen el nem olvad, egynemű nem lesz a massza. Vigyázzunk, ne melegítsük túl, mert kicsapódhat a kakaóvaj.

Fedjünk le sütőpapírral egy tálcát. A megszilárdult mogyoróvajas falatokat/golyókat (ha tepsiben készítettük, vágjuk kockákra) forgassuk meg az olvasztott csokiban, majd tegyük a sütőpapírra.

Tegyük vissza a kész bonbonokat a fagyasztóba 1 órára, míg megszilárdul a csoki.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon