Krémes kesudiós csirkeragu: 20 perces ízletes ebéd
A húsok mellé nagyon jól passzolnak a különféle magvak, ízletes ragut készíthetsz belőlük, de a szósz sem mindegy, hogy milyen.
Ha szereted az ízletes, szaftos ragukat, ezt az afrikai receptet kötelező kipróbálnod: a csirkemell krémes, mogyorós szószban puhul. A mogyoró karakteres ízét az egyszerre édeskés és fanyar paradicsom egészíti ki, majd az egészet alaplével hígítják. Hogy még tartalmasabb legyen, édeskrumpli is kerül bele, szezonjában pedig sütőtökkel érdemes kipróbálni.
Ez a mogyoróvajas ragu, avagy a domoda Gambia nemzeti étele, egyesek marhahússal, mások csirkével készítik. Mi most utóbbinak mutatjuk a receptjét, így gyorsabban elkészül a krémes, szaftos fogás.
A csirkemellfilét tisztítsuk meg, ha szükséges, majd vágjuk falatnyi darabokra. Az édeskrumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A paradicsomot kockázzuk össze.
A vöröshagymát egy kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Mikor puha, adjuk hozzá a csirkemellet és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd addig süssük, míg kifehéredik a hús.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsomot, majd 3 perc múlva a sűrített paradicsomot, az összeszelt chilit, ha használunk, és a mogyoróvajat. Keverjünk mindent egybe, majd öntsük fel az alaplével. Forrásig melegítsük, majd vegyük kicsire a lángot, fedjük le, így főzzük 15 percig.
Adjuk hozzá az édeskrumplit, fedjük le, majd főzzük további 30-35 percig, míg a krumpli puha nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Rizzsel kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu