Krémes kesudiós csirkeragu: 20 perces ízletes ebéd

kesudióscsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A húsok mellé nagyon jól passzolnak a különféle magvak, ízletes ragut készíthetsz belőlük, de a szósz sem mindegy, hogy milyen.

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a recept tényleg 20 percen belül kész, ahogy a csirkemell átsül – és mint tudjuk, nem kell neki sok idő –, szinte tálalhatod is. A szósz 2-3 perc alatt besűrűsödik, bevonja a húst és a kesudiót, utána pedig már csak a köretet kell kitalálnod hozzá. 

A szósz a keményítőtől lesz sűrű és ragacsos, az alapját pedig szójaszósz képezi, amelyet egy kevés cukor ellensúlyoz. Az ázsiai ételek egyik gyakori hozzávalója a hoisinszósz, de ez akár el is hagyható, szójaszósszal, chilivel és pluszfokhagymával helyettesíthető. 

Ha nem szoktál húst párosítani magvakkal, mindenképp próbáld ki a csirkét kesuval, verhetetlen párost alkotnak. 

Kesudiós csirkeragu

kesudióscsirke2

Hozzávalók 4 személyre

  • 750 gramm csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 30 gramm keményítő
  • 2 ek olívaolaj
  • 60 ml szójaszósz
  • 120 ml alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek hoisinszósz (opcionális)
  • 1 ek szezámolaj
  • 150 gramm kesudió
Recept idők

Elkészítés:

Vágjuk a csirkemellet kockákra, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a keményítőt, forgassuk vele össze. 

Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a húst, süssük fehéredésig.

Közben keverjük össze a szójaszószt, alaplevet, zúzott fokhagymát, cukrot, hoisinszószt, szezámolajat. Adjuk a húshoz a kesudióval együtt. Nagy lángon pirítsuk, míg a szósz besűrűsödik.

Rögtön, rizzsel tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük