
Krémes kesudiós csirkeragu: 20 perces ízletes ebéd

A húsok mellé nagyon jól passzolnak a különféle magvak, ízletes ragut készíthetsz belőlük, de a szósz sem mindegy, hogy milyen.
Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a recept tényleg 20 percen belül kész, ahogy a csirkemell átsül – és mint tudjuk, nem kell neki sok idő –, szinte tálalhatod is. A szósz 2-3 perc alatt besűrűsödik, bevonja a húst és a kesudiót, utána pedig már csak a köretet kell kitalálnod hozzá.
A szósz a keményítőtől lesz sűrű és ragacsos, az alapját pedig szójaszósz képezi, amelyet egy kevés cukor ellensúlyoz. Az ázsiai ételek egyik gyakori hozzávalója a hoisinszósz, de ez akár el is hagyható, szójaszósszal, chilivel és pluszfokhagymával helyettesíthető.
Ha nem szoktál húst párosítani magvakkal, mindenképp próbáld ki a csirkét kesuval, verhetetlen párost alkotnak.
Kesudiós csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre
- 750 gramm csirkemellfilé
- ízlés szerint só, bors
- 30 gramm keményítő
- 2 ek olívaolaj
- 60 ml szójaszósz
- 120 ml alaplé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek barna cukor
- 1 ek hoisinszósz (opcionális)
- 1 ek szezámolaj
- 150 gramm kesudió
Elkészítés:
Vágjuk a csirkemellet kockákra, sózzuk, borsozzuk. Szórjuk rá a keményítőt, forgassuk vele össze.
Forrósítsunk olívaolajat egy serpenyőben. Dobjuk rá a húst, süssük fehéredésig.
Közben keverjük össze a szójaszószt, alaplevet, zúzott fokhagymát, cukrot, hoisinszószt, szezámolajat. Adjuk a húshoz a kesudióval együtt. Nagy lángon pirítsuk, míg a szósz besűrűsödik.
Rögtön, rizzsel tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!