Laktató, mogyoróvajas, csokichipses zabkása - Garantáltan felpörögsz tőle
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Felismered, milyen gomba van a képen? Ősszel különösen hasznos lehet
Foszlós házi kenyér: tökéletes szendvicsalap
Sütőtökös kölesfelfújt sok mazsolával: őszi desszert a javából
Pirosra sült, szaftos kacsamell: szójaszósz teszi izgalmassá
Így ne tisztítsd soha a késeidet: 3 gyakori hibát mutatunk
Ebben a hidegben a meleg reggeli a legjobb választás - szakítsunk rá időt, megéri, főleg, ha ilyen laktató.
A megfelelő összetevőkkel elkészített reggeli rányomja a bélyegét az egész napunkra. A mennyiségét és az összetételét a napi aktivitásunknak megfelelően változtathatjuk, ha tudjuk, hogy pörgősebb napunk lesz - akár szellemileg, akár fizikailag -, akkor érdemesebb bőségesebb reggelivel indítanunk. Akárhogy is teszünk, a zabkásával nem nyúlhatunk mellé, ráadásul a variációk száma végtelen.
Ez a kása tényleg nem viccel, benne van minden, amitől biztosan nem éhezünk meg délig, de lehet, hogy a jóllakottság utána is kitart. Én főleg sportolás előtt fogyasztom, de van, amikor egy szürke, amúgy semmitmondó reggelt is szebbé varázsol.
Ez a zabkása növényi itallal készült, én most barátkozom vele és kezdem egészen megszeretni. Még kísérletezem, hogy melyik a legfinomabb, ezért sem írtam konkrét fajtát, mindenki tapasztalja ki, számára melyik a legmegfelelőbb. Ha valaki mégis ódzkodik tőle, csinálhatja vízzel vagy akár tehéntejjel is.
Mogyoróvajas, csokichipses zabkása
Hozzávalók 2 adaghoz
- 60 gramm zabpehely (finom szemű)
- 220 milliliter növényi ital (mandula)
- 100 milliliter kókusztej
- 1 evőkanál mogyoróvaj
- opcionális vaníliaaroma
- díszítésnek gyümölcsök
- opcionális csokichips (étcsokis)
Elkészítés:
A kétféle növényi italt öntsük össze egy edényben, majd keverjük bele a zabkását. Nagy lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg felforr. Ekkor adjuk hozzá a mogyoróvajat és ízlés szerint a vaníliaaromát, és jól keverjük össze. Főzzük még fél percet, amíg eléri a kívánt állagot, majd vegyük le a tűzről. Ha túl sűrűnek találjuk, keverjünk hozzá még folyadékot.
Ízlés szerint díszítsük mogyoróvajjal, csokidarabokkal, gyümölccsel, minél több finomságot teszünk rá, annál szebb és laktatóbb lesz a reggelink.
Fotó: Getty Images