Mogyoróvajas, zabpelyhes energiagolyó: sütés nélkül, mézzel készül
Nagyon-nagyon finom és összesen 10 perc munkába, illetve 5 alapanyagba kerül az összeállítása. Ha valamit nassolnánk, ezt tényleg érdemes.
Ha valami gyors és egyszerű édességre vágysz, amit sütni sem kell, ez a mogyoróvajas golyó a tökéletes választás. Összvissz 4 hozzávalóra lesz szükséged, és egy kevés türelemre, ugyanis a masszának állnia kell picit a hűtőben, hogy könnyen formázható legyen.
Krémes mogyoróvajjal érdemes dolgozni, de ha ropogósabb elemre vágysz, akkor darabosabbat is választhatsz. Ha van még plusz 10 perced, akkor pedig készítsd házilag a magvajat.
A csokimáz lehet roppanós és fényes is: előbbi esetben ne adj hozzá zsiradékot, ha viszont fényesebb bevonóra vágysz, egy kevés olajjal keverd ki.
A krémes mogyoróvajat és a puha vajat keverjük habosra egy tálban. Fokozatosan keverjük bele a porcukrot is. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy a massza könnyebben formázható legyen.
Formázzunk a masszából diónyi golyókat, majd ismét tegyük őket a hűtőbe 20 percre.
A csokit olvasszuk meg vízgőz felett. Ha roppanósabb mázat szeretnénk, ne adjunk hozzá olajat, ha fényesebbet, akkor keverjünk bele 1 ek. olajat is.
A golyókat szúrjuk egy villára, majd mártsuk az olvasztott csokiba, várjuk meg, míg a felesleg lecsöpög. Tegyük őket egy sütőpapírra, majd tegyük a hűtőbe, míg megköt a csoki.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu