Citromos-mákos muffin tojásmentesen: egyszerű kevert tészta az alapja
Az egyszerű kevert tésztás citromos-mákos muffin tojásmentesen készül, és tökéletes harapnivaló egész napra.
Ez a muffin több szempontból is különleges. Az egyik, hogy gluténmentesen készül, liszt nélkül, a másik, hogy tej sem kerül bele, a harmadik pedig, hogy mogyoróvajjal ízesítem, és persze a csokidarabokról sem feledkezem meg.
A lisztet csicseriborsóval váltom ki, amitől igazán fehérjedús lesz a süti, ráadásul a hozzávalóit elengedő egy turmixgépben összedolgozni, majd a formába öntve kisütni.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Béleljünk ki kapszlikkal 10 darab muffinsütő formát.
A csicseriborsó-konzervet szűrjük le, öblítsük át, és tegyük bele a turmixgépbe. Adjunk hozzá egy tojást, és nagy fokozaton turmixoljuk le krémesre.
Ezután adjuk hozzá a maradék tojásokat is, a mogyoróvajat, a juharszirupot, a vaníliát, a sütőport és a sót, majd turmixoljuk tovább, amíg szép sima nem lesz.
A csokoládéchipset szórjuk bele, majd forgassuk össze a tésztával.
Ezt követően a kész tésztát adagoljuk bele a muffinsütő formákba, majd a tetejüket szórjuk meg a félretett csokichipsszel.
Az előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig, vagy amíg a tűpróba azt nem jelzi, hogy átsült a muffin.
Ezután vegyük ki a sütőből, tegyük félre hűlni kb. 10 percre, majd vegyük ki a formából a sütiket, hogy teljesen ki tudjanak hűlni.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu