Omlós, mogyoróvajas muffin csokival: gluténmentes finomság

2
Nyomtatás
mogyorovajas-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A muffin egyike azoknak a sütiknek, amit szinte mindenki kedvel. Sósan és édesen is elkészíthető, gyorsan kész, és szinte bármivel ízesíthető, a lehetőségek száma végtelen.

Ez a muffin több szempontból is különleges. Az egyik, hogy gluténmentesen készül, liszt nélkül, a másik, hogy tej sem kerül bele, a harmadik pedig, hogy mogyoróvajjal ízesítem, és persze a csokidarabokról sem feledkezem meg.

A lisztet csicseriborsóval váltom ki, amitől igazán fehérjedús lesz a süti, ráadásul a hozzávalóit elengedő egy turmixgépben összedolgozni, majd a formába öntve kisütni.

Mogyoróvajas muffin

mogyorovajas-muffin

Hozzávalók 10 darabhoz

A muffinhoz:

  • 400 g csicseriborsókonzerv
  • 3 db tojás
  • 130 g mogyoróvaj
  • 150 g juharszirup
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. sütőpor
  • 0.25 tk.
  • 60 g csokoládéchips

A díszítéshez:

  • 2 ek. csokoládéchips
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

Béleljünk ki kapszlikkal 10 darab muffinsütő formát.

A csicseriborsó-konzervet szűrjük le, öblítsük át, és tegyük bele a turmixgépbe. Adjunk hozzá egy tojást, és nagy fokozaton turmixoljuk le krémesre.

Ezután adjuk hozzá a maradék tojásokat is, a mogyoróvajat, a juharszirupot, a vaníliát, a sütőport és a sót, majd turmixoljuk tovább, amíg szép sima nem lesz.

A csokoládéchipset szórjuk bele, majd forgassuk össze a tésztával.

Ezt követően a kész tésztát adagoljuk bele a muffinsütő formákba, majd a tetejüket szórjuk meg a félretett csokichipsszel.

Az előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig, vagy amíg a tűpróba azt nem jelzi, hogy átsült a muffin.

Ezután vegyük ki a sütőből, tegyük félre hűlni kb. 10 percre, majd vegyük ki a formából a sütiket, hogy teljesen ki tudjanak hűlni.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon