Villámgyors almás táska leveles tésztából: kezdők is elkészíthetik
Pillanatok alatt, alig valamiből készül a fahéjas, almás táska, tökéletes desszert az őszi, hűvösebb napokra.
Ezt a sütit azért szeretem elkészíteni, mert egyrészt mindössze három hozzávalót igényel, másrészt pedig bármilyen mintát kivághatok a tésztából, így nincs alkalom, amihez ne passzolna. Ráadásul a mogyoróvaj is házilag készül hozzá.
Mogyoróvaj, leveles tészta és tojás az összes hozzávaló, no és persze egy pofás kis kiszúró forma. Én ezúttal a bohókás alpakát választottam, amelynek a közepét vastagon megkentem mogyoróvajjal.
A leveles tésztát vegyük elő a hűtőből és bontsuk, majd terítsük ki.
Készítsünk elő egy tepsit, amelynek az aljára sütőpapírt teszünk.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A kiszúró formával, amennyire csak lehet, gazdaságosan, vágjuk ki a formákat.
A kivágott formákat tegyük egymás mellé a tepsibe, majd a közepüket kenjük meg mogyoróvajjal.
Ezután óvatosan tegyünk mindegyikre egy másik formát, a szélein pedig finoman nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne tudjon a mogyoróvaj kifolyni belőle.
A tojások sárgáit óvatosan keverjük fel egy villával, majd kenőecset segítségével mindegyik forma tetejét kenjük meg.
A töltött formákat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt süssük készre.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors