Házi mogyoróvajjal töltött leveles tészta: villámgyors édesség

4
Nyomtatás
mogyorovajas-alpaka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a házi mogyoróvajjal töltött leveles tésztát tényleg pofonegyszerű elkészíteni, és még szórakoztató is. Gyerekeknek és gyerekekkel is készülhet, és alig néhány hozzávalóból áll.

Ezt a sütit azért szeretem elkészíteni, mert egyrészt mindössze három hozzávalót igényel, másrészt pedig bármilyen mintát kivághatok a tésztából, így nincs alkalom, amihez ne passzolna. Ráadásul a mogyoróvaj is házilag készül hozzá.

Mogyoróvaj, leveles tészta és tojás az összes hozzávaló, no és persze egy pofás kis kiszúró forma. Én ezúttal a bohókás alpakát választottam, amelynek a közepét vastagon megkentem mogyoróvajjal.

Mogyoróvajjal töltött leveles tészta

mogyorovajas-alpaka

Hozzávalók 4 személyre

A süteményhez:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 ek. mogyoróvaj
  • 2 db tojássárgája
  • a tálaláshoz porcukor

A mogyoróvajhoz:

  • 30 dkg földimogyoró
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát vegyük elő a hűtőből és bontsuk, majd terítsük ki.

Készítsünk elő egy tepsit, amelynek az aljára sütőpapírt teszünk.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A kiszúró formával, amennyire csak lehet, gazdaságosan, vágjuk ki a formákat.

A kivágott formákat tegyük egymás mellé a tepsibe, majd a közepüket kenjük meg mogyoróvajjal.

Ezután óvatosan tegyünk mindegyikre egy másik formát, a szélein pedig finoman nyomkodjuk le, hogy sütés közben ne tudjon a mogyoróvaj kifolyni belőle.

A tojások sárgáit óvatosan keverjük fel egy villával, majd kenőecset segítségével mindegyik forma tetejét kenjük meg.

A töltött formákat tegyük az előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt süssük készre.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon