Mini karácsonyfasüti 4 hozzávalóból: leveles tészta az alapja

mini-karacsonyfasuti2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Bátran készítsd el ezt az egyszerű sütit, kész tésztából pillanatok alatt összedobhatod, és többféle ízesítéssel is szuper lesz.

Ha olyan mutatós ünnepi desszertet készítenél, ami pofonegyszerűen készül, rádaásul olcsón kihozható, ne keress tovább, ez a karácsonyfasüti a tökéletes választás! Csak leveles tésztára, fahéjas cukorra és vajra lesz hozzá szükséged, na meg fa nyársra, hogy el tudd készíteni az ikonikus formát.

Ha több ízben dobnád össze a sütit, kakaósan, de akár vaníliásan is kipróbálhatod, mindegyik nyerő választás lesz. A dekorálás is rád van bízva: az is elég, ha simán porcukorral szórod meg a karácsonyfákat, de a csillagokat akár természetes ételszínezékkel kevert írókával is megfestheted. 

Mini karácsonyfasüti

mini-karacsonyfasuti

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 2 lap leveles tészta (450 g)
  • 80 g vaj
  • 100 g barna cukor
  • 2 tk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. 

50 gramm vajat olvasszunk meg, majd tegyük félre picit hűlni.

A fahéjat és a cukrot keverjük össze egy kis tálban.

A levelestészta-lapokat terítsük ki (ha tömbben van, nyújtsuk ki). Mindkettőből vágjunk le egy-egy 2,5 centis csíkot, majd szaggassunk belőlük csillagokat.

Az egyik tésztalapon kenjük szét a maradék 30 gramm puha vajat. Szórjuk rá egyenletesen a fahéjas cukrot, majd tegyük rá a másik lapot. Egy sodrófával menjünk át rajta, hogy összetapadjanak a lapok. 

Vágjuk az összeragasztott lapokat 2,5 centi széles, hosszú csíkokra, kb. 10 darab fog kijönni belőle. Hajtogassunk a csíkokból mini karácsonyfákat, harmonika alakban hajtsuk meg. Az így kapott formát rögzítsük fa nyársakkal, az aljától szúrjuk át a tetejéig, hogy egyben maradjon a forma. 

Kenjük le a karácsonyfákat és a csillagokat is olvasztott vajjal, majd tegyük őket az előkészített tepsire. A karácsonyfáknak kb. 12-15 perc, a csillagoknak kb. 8 perc sütés szükséges.

Tegyünk a „fák” tetejére egy-egy csillagot, majd szórjuk meg őket porcukorral.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük