Ropogós, müzlis sült gyümölcs reggelire – Eléggé addiktív
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Sült édesburgonya sok fűszerrel: sütőben pirul ropogósra
Ropogós
Alufólia mint tisztítóeszköz? 4 bevált tippet mutatunk
Ázsiai sült kelbimbó: szójaszósszal pirul ropogósra
Mennyei szendvicskrém aszalt paradicsommal: csicseriborsótól tartalmas
Illatos narancsos süti kukoricaliszttel: egyszerű kevert tésztája van
Tepsis kakukkfüves csirkeszárny: jó ropogós lesz a bőre
A müzli és a friss gyümölcs viszonylag megszokott dolog együtt, na de mi történik, ha az egészet megsütjük?
Egyre hidegebbek a reggelek, így egyre gyakrabban kívánjuk a meleg reggelit, de azért a rántottából és a zabkásából is elég lesz egyszer. Ilyenkor jön jól ez a szuper ötlet, ami olyan, mintha a friss gyümölcsös müzlinket egyszerűen megsütöttük volna.
Morzsasüti egyszerűbben
Nagyon hasonlít a morzsasütire, csak még annál is egyszerűbb: nem kell semmilyen tésztát készítenünk, tulajdonképpen tényleg csak a müzli kerül a gyümölcsre, majd az egész a sütőbe. Az a kevés méz és olaj is csak azért kell, hogy ropogósabbra süljön a gyümölcsön a müzli, ha ezt a mozzanatot elhagyjuk, úgy is csodálatos lesz. A müzli lehet akár bekevert is, vagy összerakhatjuk abból, amink épp otthon van. Akkor lesz a legjobb, ha sokféle magból áll.
Ha épp csúnya, itt-ott ütődött, nyomódott, fonnyadt gyümölcsök szomorkodnak a hűtő aljában, ez a reggeli egészen magas szintre fogja felemelni őket, és akár keverni is lehet a fajtákat. Most épp maradék őszibarackból készült a képen látható darab, majd tökmag, dió és mogyoró került rá.
Müzlis sült barack
Hozzávalók
- 500 gramm gyümölcs
- 150 gramm zabpehely
- 100 gramm magok
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.
A müzli összetevőit egy tálban elkeverjük a mézzel és az olajjal. A gyümölcsöt feldaraboljuk, és egy hőálló tálba tesszük. A müzlit a gyümölcsre szórjuk, és a forró sütőbe toljuk körülbelül 20 percre, vagy míg a müzli meg nem pirul a tetején.
Fotók: Ács Bori/Sóbors