Ropogós, müzlis sült gyümölcs reggelire – Eléggé addiktív

Nyomtatás
müzlis-sült-barack1 - cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A müzli és a friss gyümölcs viszonylag megszokott dolog együtt, na de mi történik, ha az egészet megsütjük?

Egyre hidegebbek a reggelek, így egyre gyakrabban kívánjuk a meleg reggelit, de azért a rántottából és a zabkásából is elég lesz egyszer. Ilyenkor jön jól ez a szuper ötlet, ami olyan, mintha a friss gyümölcsös müzlinket egyszerűen megsütöttük volna.

Morzsasüti egyszerűbben

Nagyon hasonlít a morzsasütire, csak még annál is egyszerűbb: nem kell semmilyen tésztát készítenünk, tulajdonképpen tényleg csak a müzli kerül a gyümölcsre, majd az egész a sütőbe. Az a kevés méz és olaj is csak azért kell, hogy ropogósabbra süljön a gyümölcsön a müzli, ha ezt a mozzanatot elhagyjuk, úgy is csodálatos lesz. A müzli lehet akár bekevert is, vagy összerakhatjuk abból, amink épp otthon van. Akkor lesz a legjobb, ha sokféle magból áll.

Ha épp csúnya, itt-ott ütődött, nyomódott, fonnyadt gyümölcsök szomorkodnak a hűtő aljában, ez a reggeli egészen magas szintre fogja felemelni őket, és akár keverni is lehet a fajtákat. Most épp maradék őszibarackból készült a képen látható darab, majd tökmag, dió és mogyoró került rá.

Müzlis sült barack

müzlis-sült-barack - 1

Hozzávalók

  • 500 gramm gyümölcs
  • 150 gramm zabpehely
  • 100 gramm magok
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 fokosra.

 

A müzli összetevőit egy tálban elkeverjük a mézzel és az olajjal. A gyümölcsöt feldaraboljuk, és egy hőálló tálba tesszük. A müzlit a gyümölcsre szórjuk, és a forró sütőbe toljuk körülbelül 20 percre, vagy míg a müzli meg nem pirul a tetején.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon