![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha stangli sajttal sütve – Rögtön dupla adagot készíts belőle
![húsvéti sajtos rúd cover](https://kep.index.hu/1/0/3700/37007/370072/37007225_2825923_03967eb62ed6c876724e0e5d44cb95a5_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A stangli az a nassolnivaló, amely biztosan az elsők között fog elfogyni.
A sok édes sütemény mellett a legtöbbször a sós hiányzik leginkább az ünnepi asztalról, valahogy arról sokan megfeledkeznek. Ilyenkor gyorsan kitesznek pár zacskó ropit vagy perecet, de ezeknek az íze meg sem közelíti a házi készítésűek ízvilágát.
Mindjárt más a helyzet, ha egy kosár puha sajtos pogácsa kerül az asztalra, az biztosan hamar elfogy. A másik nagy sláger a sós rúd, amelynek nagyon sok variációja létezik, mindenki kicsit finomít a recepten. Az biztos, hogy ahhoz, hogy igazán omlós legyen, zsírt mindenképpen kell gyúrni a tésztájába. Nagyon izgalmas íze lesz, ha egész mákot is keversz bele, de ha a sajtos klasszikust sütöd meg, azzal is óriási sikered lesz.
Nagyon sajtos stangli
![húsvéti sajtos rúd recept](https://kep.index.hu/1/0/3700/37007/370072/37007237_402c57ba5e9d596d9e6572ea6bd746e5_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 300 gramm liszt
- 200 gramm rétesliszt
- 100 gramm zsír (liba vagy disznó)
- 250 gramm vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 10 gramm élesztő
- 500 gramm sajt (reszelt)
- 1 evőkanál tejföl
- 1 darab tojássárgája
- 1 darab tojás (kenéshez)
- opcionális szezámmag (szóráshoz)
Elkészítés:
Egy tálban morzsoljuk össze a kétféle zsiradékot és a kétféle lisztet, majd adjuk hozzá a sót és a sütőport. Morzsoljuk bele az élesztőt, szórjuk bele a reszelt sajt felét, tegyük bele a tojássárgáját, a tejfölt, majd gyúrjuk össze és letakarva pihentessük a tésztát 1-2 órát.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3 milliméter vastagra, kenjük meg a felvert tojással, majd szórjuk meg a reszelt sajt másik felével. Óvatosan lapogssuk bele a sajtot a tésztába, így kicsit beleragad és nem fog lejönni róla. Ízlés szerint szezámmaggal is megszórhatjuk. Derelye- vagy pizzavágóval vágjuk rudakra, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.
Süssük 14-15 percig, hogy szépen megpiruljanak.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!