Sűrű mézeskalácsos forró csoki: lélekmelengető ital hideg téli estékre
Ha teheted, ne porból készítsd a forró csokit, hisz ízfokozók nélkül is mennyei. Adventi fűszerekkel pedig igazi karácsonyváró finomság.
A forró csoki minden alkalomra kiváló, így akár karácsonyra is. Jól jön, ha vendégeket vársz, hisz gyerekek és felnőttek is imádják, ráadásul otthon néhány perc alatt könnyen elkészítheted.
Sokkal finomabb, mint a porból készült, bolti verzió. A csoki-narancs kombinációban aligha csalódsz, főleg, ha fahéjjal is felturbózod a selymes italt. A siker egyik titka, hogy lehetőleg minél jobb minőségű, legalább 70 százalékos étcsokiból készítsd. Tej helyett pedig növényi italt is használhatsz.
Az alapreceptet dobd fel extrákkal, tejszínnel, pillecukorral, sétapálca-nyalókával.
Az étcsokit vágjuk vagy tördeljük kis darabokra, majd a tejjel és a tejszínnel együtt tegyük egy lábosba. Közepes lángon, gyakran kevergetve olvasszuk fel. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le.
Ha a csokoládé felolvadt, adjuk hozzá a kakaóport, a cukrot, az étkezési keményítőt, a fahéjat és a narancs frissen facsart levét. Keverjük össze az egészet, és melegítsük kis lángon 3-5 percig.
Töltsük a csokit nagyobb pohárba vagy bögrébe, és a tetejére halmozzunk pillecukrot.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu