Lágy tésztájú, puha narancskenyér – Kellemes illata az egész házat belengi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az egyik leggyorsabb sütirecept, amit ismerek. A narancsos kenyér elkészítéséhez a legjobb édes, érett narancsot használni, a gyümölcs nem csak a desszert ízében köszön vissza, a tészta színe is különleges lesz tőle.
Hogy miért is olyan egyszerű ez a recept? Szinte alig kell hozzá valami, a tészta különleges narancsos alapját pedig turmixgép segítségével készítjük el. A gyümölcsös kenyér lelke a narancs, ha tudunk, mag nélkülivel dolgozzunk, de ha ilyet nem sikerül beszerezni, a magokat távolítsuk el. A narancs héjával is hasonlóképpen járjunk el, csak a gyümölcs húsát és levét használjuk fel.
A különleges desszert citrommal is elkészíthető, vagy akár vegyesen. A tésztája lágy, illatos, édes-fanyar íze teszi különlegessé, a délutáni tea mellé remekül illik.
Narancsos kenyér
Hozzávalók 6 személyre
- 2 darab narancs
- 3 darab tojás
- 70 milliliter olaj
- 100 gramm cukor
- 250 gramm liszt
- vaj - a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Tegyük a turmixgépbe a 3 darab tojást, olajat, cukrot, a meghámozott narancsot, miután selymes állagúra turmixoltuk, öntsük egy tálba, majd a lisztet óvatosan keverjük bele a narancsos keverékbe. A lágy nokedliállagú tésztát kivajazott kenyérformába öntjük, légkeveréses sütőben, 180 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük.
Tálalásnál friss naranccsal díszíthetjük.
Fotó: Getty Images