Illatos narancsos keksz: omlós vajas tészta az alapja
A narancstól illatos, a kardamomtól fűszeres, a vajtól pedig omlós ez az egyszerű keksz, nem lehet elrontani.
A puha és illatos kevert süti egyszerűen készül, mégis kivételes. A finomság tésztája háromféle lisztből áll, ehhez kerül még narancs, méz és joghurt. A süti egyedi zamata a narancsnak köszönhető, amit citromra is cserélhetsz.
Az elkészült süti porcukorral meghintve kerül az asztalra. Aki szeretné, kínálhat mellé mascarponés krémet vagy vaníliafagyit. Ha még különlegesebben tálalnád, akkor 10 dkg porcukrot és 4 evőkanál narancslevet keverj össze. A sütit szurkáld meg, és ezt a narancsos mázat csorgasd rá. Így nagyon szaftos, és még intenzívebben narancsos aromában élvezhető.
A puha vajat keverjük össze a cukorral és a tojásokkal.
A lisztet szitáljuk egy másik keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót, sütőport, kukoricalisztet és mandulalisztet. Ezután adjuk a tojásos keverékhez a joghurttal, mézzel, narancs facsart levével és héjával együtt.
A masszát simítsuk vajjal kikent formába, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és tűpróbáig süssük (40-45 perc).
Az elkészült süteményt porcukorral hintve kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu