Omlós, marokkói narancstorta: narancslétől szaftos a tészta

13
Nyomtatás
marokkoi-narancstora
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az omlós, kevert tésztás, narancsos sütemény biztos, hogy a család kedvence lesz. Nincs szükség hozzá cukormázra sem, mivel a citrusos íztől önmagában is isteni a puha tészta.

Ez az egyszerű marokkói narancstorta kiváló lehet akár nassolnivalónak is, vagy a délutáni tea mellé desszertként. Inkább reggelire ennéd? Csak bátran, ahhoz is tökéletes!

Ebben a tortában az édes, citrusos íz áll a középpontban, amit a friss narancsnak köszönhet, amelynek a héja és a leve is belekerül a tésztába, ami egyébként sokban hasonlít egy finom piskótához.

Marokkói narancstorta

marokkoi-narancstora

Hozzávalók 12 szelethez

  • 120 ml narancslé
  • 2 tk. narancshéj
  • 4 db tojás
  • 250 g kristálycukor
  • 120 ml növényi olaj
  • 260 g búzaliszt
  • 20 g sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 1 tk. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy kuglófsütőformát vagy ahhoz hasonlót vajazzunk ki, majd hintsük meg liszttel.

A narancsot mossuk meg, majd reszeljük le a héját. A levét facsarjuk ki.

Tegyük egy tálba a tojásokat és a cukrot. Elektromos habverővel verjük fel habosra. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat, amíg össze nem áll.

Egy másik, közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Adjuk hozzá a száraz keveréket a tojásos, cukros keverékhez, és óvatosan forgassuk össze őket.

Öntsük hozzá a narancslevet, és keverjük simára.

Ezután mehet bele a reszelt narancshéj és a vaníliakivonat is, amivel szintén finoman összekeverjük.

Végül a kész tésztát öntsük bele az előkészített formába, majd előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig, vagy ameddig a tűpróba nem igazolja, hogy a sütemény közepe is megsült.

A kész sütit vegyük ki a sütőből, és kb. 10 percig hagyjuk hűlni.

Ezután már tálalhatjuk is, mellé pedig kínáljunk néhány szelet narancsot, vagy akár narancslekvárt is bátran.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon