Így készül a német húskenyér, avagy a leberkäse: szendvicsbe is tökéletes

4
Nyomtatás
Német húskenyér cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gusztusos egybefasírt finom szaftos, jól szeletelhető, bármilyen körettel kínálva megállja a helyét, és még vagány szendvics is összedobható belőle.

A különleges fogás eredetileg marha-, sertés- vagy pulykahúsból készül. A receptben csirkével ajánljuk, de mást is használhatsz. Tradicionálisan szép vékonyan szokás szeletelni, kenyérrel és savanyú káposztával kínálják, de bármilyen körettel az asztalra kerülhet. Próbáld ki, ahogy csak tetszik! Ha pedig maradna belőle, ne aggódj, szuper szendvicsalapanyag.

Így is lehet

A receptben csemegeuborka-kockák is megbújnak a fasírtban, de helyette újhagymát vagy sárgarépát is használhatsz. A pikánsabb ízhatásért 1 teáskanál dijoni mustár vagy csípős paprikakrém is kerülhet a masszába, és még reszelt főtt tojás is izgalmasabbá teheti.

Német húskenyér

huskenyer

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 fej hagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • 1 szál szárzeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 darab babérlevél
  • 4 darab csemegeuborka
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, répát, zellert és a fokhagymát tisztítsuk meg.

A húst tegyük fazékba, majd öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. A vízhez adjuk hozzá a babérlevelet, sót, borsot, majoránnát, hagymát, fokhagymát, répát, zellert, és főzzük addig, amíg a hús félpuha lesz. Ezután a húst szedjük ki a vízből a répával, hagymával és a zellerrel együtt. A főzőlét szűrjük le és tegyük félre.

A húst vágjuk kisebb darabokra, majd darálóval daráljuk le a hagymával, répával és a zellerrel együtt.

A csemegeuborkát kockázzuk apróra.

A darált húshoz adjuk hozzá az apróra kockázott csemegeuborkát, tojást, sót, borsot, sajtot és annyi lét a főzővízből, hogy egy szaftosabb masszát kapjunk.

Vegyünk elő egy kenyér- vagy őzgerincformát, majd kenjük ki olajjal, és simítsuk bele a darált húsos masszát.

Az egybefasírtot toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-50 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon