Alig valamiből készül az ízletes tojásfasírt: bármilyen körettel finom
A tojásfasírt egyszerűen készül, tökéletes főzelékek mellé, de szendvicsalapanyagnak is használhatod.
Ha darált hús, akkor fasírt. A finomság sokféle húsból készülhet, csirkéből, pulykából, marhából és még halból is pompás húspogácsa hozható össze. A legtöbb nemzet saját fasírttal is büszkélkedhet, az amerikaiak egyben szeretik sütni, míg a törökök köftéje jó sok fűszerrel, laposan vagy nyársra tűzve is készre sülhet.
A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát, és tegyük félre.
A sárgarépát reszeljük le.
A kenyérszeleteket vágjuk kockákra, majd öntsük rá a tejet.
A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást, az előkészített sárgarépát, dinsztelt hagymát és a kinyomkodott kenyeret. Ezután dolgozzuk alaposan egybe a masszát, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat. A húslabdákat forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára a fasírtot.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors