Ízletes fasírt aranybarna bundában: a masszába sárgarépa is kerül

Sertésfasírt sárgarépával cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zsemlemorzsába forgatott fasírtgolyó masszája a sárgarépától és dinsztelt hagymától lesz igazán ízletes. Érdemes kipróbálni főzelék mellé, vagy szendvics is készülhet belőle.

Ha darált hús, akkor fasírt. A finomság sokféle húsból készülhet, csirkéből, pulykából, marhából és még halból is pompás húspogácsa hozható össze. A legtöbb nemzet saját fasírttal is büszkélkedhet, az amerikaiak egyben szeretik sütni, míg a törökök köftéje jó sok fűszerrel, laposan vagy nyársra tűzve is készre sülhet.

A jól készített fasírt valóban verhetetlen, bármilyen körettel csodás, és ebből készül a legfinomabb szendvics is. A minap én is fasírtot készítettem darált sertéslapockából: hogy még izgalmasabbá tegyem, sárgarépát reszeltem a masszához. A répa ízben is pluszt adott a fasírthoz, és szaftosabb is lett tőle, amelyhez a dinsztelt hagyma is hozzájárult.

Sertésfasírt sárgarépával

Sertésfasírt sárgarépával ct

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 darab sárgarépa
  • 2 szelet kenyér
  • 1.5 dl tej
  • 80 dkg darált hús (sertéscomb vagy -lapocka)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát, és tegyük félre.

A sárgarépát reszeljük le.

A kenyérszeleteket vágjuk kockákra, majd öntsük rá a tejet.

A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a sót, borsot, reszelt fokhagymát, tojást, az előkészített sárgarépát, dinsztelt hagymát és a kinyomkodott kenyeret. Ezután dolgozzuk alaposan egybe a masszát, majd formázzunk belőle tetszőleges golyókat. A húslabdákat forgassuk zsemlemorzsába, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára a fasírtot.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük