![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Kívül ropog, belül puha a német zsemle – Érdemes megsütni
![Brötchen cover](https://kep.index.hu/1/0/3226/32267/322670/32267085_2474633_0065f8c2a76e5e3b0cb38bcf27b8bef0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Brötchent, vagyis német zsemlét, síelésen ettem először, azóta már persze itthon is kapható ez a roppanós héjú, belül puha péksütemény.
A kenyérsütés, bármennyire is népszerű mostanában, időigényes feladat. Illetve vannak kelesztés nélküli, sütőporos kenyerek, de az igazán foszlós tésztához idő kell. Persze sokkal egyszerűbb megvásárolni, de egyrészt nem ajánlott most minden nap boltba járkálni, másrészt meg mégiscsak finomabb a házi változat.
Ez a péksütemény a bagett és a zsemle között van félúton, ovális, középen egy kis vájattal. A héja finom ropogós, a belseje pedig puha. Csak a kelesztéséhez és pihentetéséhez kell viszonylag sok idő, az elkészítése nagyon gyors és egyszerű.
Német zsemle
![Brötchen recept](https://kep.index.hu/1/0/3226/32267/322671/32267101_017c5ee038d2d4146ace4b3feded8ac2_wm.jpg)
Hozzávalók 10 darabhoz
- 1 zacskó élesztő (instant)
- 1 evőkanál cukor
- 375 milliliter meleg víz
- 500 gramm liszt
- 8 gramm só
Elkészítés:
Keverjük össze a vizet az élesztővel és a cukorral egy tálban, majd hagyjuk negyed órát pihenni.
Adjuk hozzá a liszt felét, jól keverjük össze, takarjuk le és meleg helyen egy órát hagyjuk kelni.
Ezután adjuk hozzá a maradék lisztet és a sót. Dagasszuk meg a tésztát, újból takarjuk le, majd pihentessük még egy órát.
Csináljunk a tésztából 10 egyforma bucit, negyed órát pihentessük őket, majd nyújtsuk ki és formázzuk oválisra. Hagyjuk őket még negyed órát pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A bucikat 20 percig süssük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!