Így készül az eredeti New York-i sajttorta: sütőben sül a krémes finomság

newyorkisajttortacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az elegáns desszert a görög konyha büszkesége, a világ legfinomabb sajttortáját mégis New York-ban találod.

Az amerikai sajttorta, azon belül is a New York-i különlegessége abban rejlik, hogy nem hűtőben pihentetve készül, hanem a sütőben áll össze. A krémhez minden hozzávalót alaposan ki kell keverni, ne sajnáld az időt rá, úgy lesz tökéletes.

A sajttortát kínálhatod magában is, de sokkal finomabb lesz eper- vagy áfonyalekvárral, de még egy kis tejszínhabbal is megkoronázhatod ezt a fantasztikus desszertet.

New York-ban nem csak a világ legfinomabb sajttortája található, a világ legízletesebb pizzáját is itt kóstolhatod meg.

New York-i sajttorta

nystct

Hozzávalók 8 szelethez

A tortához:

  • 120 gramm zabkeksz
  • 60 gramm olvasztott vaj
  • 400 gramm krémsajt
  • 120 gramm cukor
  • 200 gramm görög joghurt
  • 150 milliliter tejszín
  • 2 darab tojás
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 darab citrom leve

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint eperlekvár
  • ízlés szerint tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A kekszeket törjük morzsaállagúra, ha van darálónk, daráljuk le, ha nincs, egy sodrófával törjük össze. Ezután az olvasztott vajjal keverjük el a kekszmorzsát. 

A forma belső oldalait kenjük ki egy kevés vajjal és helyezzünk bele méretre vágott sütőpapírt. A forma külső részét alufóliával vonjuk be. Egy evőkanál segítségével szépen oszlassuk el a formában a kekszes, vajas morzsát.

A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, keverjük szép habosra, majd a görög joghurtot is adjuk hozzá. Alapos keverés után a tejszínt is forgassuk bele a krémbe. A két tojás is kerüljön a masszába, jó alaposan keverjük össze. Utolsó körben a kukoricakeményítőt adjuk hozzá, miután alaposan eldolgoztuk a krémben, utána jöhet a vaníliakivonat, végül a citrom kicsavart levét forgassuk bele.

A krémet ezután öntsük a kekszmorzsára, szépen igazgassuk el rajta, mindenhol ugyanolyan vastagon borítsa.

Fogjunk egy tepsit, helyezzük a közepére a tortaformát. Öntsünk fél bögre meleg vizet a tepsibe, majd így toljuk a tortát a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vegyük le a sütőt 150 fokra, süssük további 30 percig a tortát, majd további 1 órán át hagyjuk a meleg, de lekapcsolt sütőben pihenni. Tálalásnál kínálhatunk mellé eperlekvárt, friss gyümölcsöket és tejszínhabot is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük