![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül az eredeti New York-i sajttorta: sütőben sül a krémes finomság
![newyorkisajttortacover](https://kep.index.hu/1/0/3012/30128/301280/30128059_2313055_cf086b5cc60d552baa4579d3e4268cc3_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Az elegáns desszert a görög konyha büszkesége, a világ legfinomabb sajttortáját mégis New York-ban találod.
Az amerikai sajttorta, azon belül is a New York-i különlegessége abban rejlik, hogy nem hűtőben pihentetve készül, hanem a sütőben áll össze. A krémhez minden hozzávalót alaposan ki kell keverni, ne sajnáld az időt rá, úgy lesz tökéletes.
A sajttortát kínálhatod magában is, de sokkal finomabb lesz eper- vagy áfonyalekvárral, de még egy kis tejszínhabbal is megkoronázhatod ezt a fantasztikus desszertet.
New York-ban nem csak a világ legfinomabb sajttortája található, a világ legízletesebb pizzáját is itt kóstolhatod meg.
New York-i sajttorta
![nystct](https://kep.index.hu/1/0/3705/37056/370561/37056113_343c8c5ec226ddcabfe5a8175f32cf1f_wm.jpg)
Hozzávalók 8 szelethez
A tortához:
- 120 gramm zabkeksz
- 60 gramm olvasztott vaj
- 400 gramm krémsajt
- 120 gramm cukor
- 200 gramm görög joghurt
- 150 milliliter tejszín
- 2 darab tojás
- 2 teáskanál kukoricakeményítő
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 darab citrom leve
A tálaláshoz:
- ízlés szerint eperlekvár
- ízlés szerint tejszínhab
Elkészítés:
A kekszeket törjük morzsaállagúra, ha van darálónk, daráljuk le, ha nincs, egy sodrófával törjük össze. Ezután az olvasztott vajjal keverjük el a kekszmorzsát.
A forma belső oldalait kenjük ki egy kevés vajjal és helyezzünk bele méretre vágott sütőpapírt. A forma külső részét alufóliával vonjuk be. Egy evőkanál segítségével szépen oszlassuk el a formában a kekszes, vajas morzsát.
A krémsajtot és a cukrot tegyük egy tálba, keverjük szép habosra, majd a görög joghurtot is adjuk hozzá. Alapos keverés után a tejszínt is forgassuk bele a krémbe. A két tojás is kerüljön a masszába, jó alaposan keverjük össze. Utolsó körben a kukoricakeményítőt adjuk hozzá, miután alaposan eldolgoztuk a krémben, utána jöhet a vaníliakivonat, végül a citrom kicsavart levét forgassuk bele.
A krémet ezután öntsük a kekszmorzsára, szépen igazgassuk el rajta, mindenhol ugyanolyan vastagon borítsa.
Fogjunk egy tepsit, helyezzük a közepére a tortaformát. Öntsünk fél bögre meleg vizet a tepsibe, majd így toljuk a tortát a 180 fokos sütőbe 30 percre. Ezután vegyük le a sütőt 150 fokra, süssük további 30 percig a tortát, majd további 1 órán át hagyjuk a meleg, de lekapcsolt sütőben pihenni. Tálalásnál kínálhatunk mellé eperlekvárt, friss gyümölcsöket és tejszínhabot is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!