Selymes málnakrémleves percek alatt: hűs finomság nyárra

18
Nyomtatás
Malnakremleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a mennyei krémleves olyan, mintha málnaturmixot kortyolgatnál: édes, gurulós málna és selymes kókusztej az alapja.

A nyári gyümölcslevesek szinte megunhatatlanok: tökéletesek előételként, levesként, és akár desszert is lehet belőlük. Most egy nagyon egyszerű málnakrémleves receptjét hoztam el, amelynek vanília és krémes kókusztej a főbb ízesítői. Utóbbinak köszönhetően a leves kellően sűrű lesz, így nem igényel étkezési keményítőt, pudingport vagy más sűrítőanyagot.

Ebben a levesben én benne hagytam a gyümölcs magjait, és néhány perccel inkább tovább turmixoltam, ezáltal apróbb, kevésbé zavaró darabok maradtak benne. De ha téged zavar a málnamag, akkor főzés után könnyen átszűrheted egy tiszta konyharuhán vagy szűrőn.

Nyári málnakrémleves

Malnakremleves-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g málna
  • 4 ek. cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1 csipet
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 150 g kókuszjoghurt vagy más joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott málnát a cukorral együtt tegyük egy kisebb edénybe, öntsünk rá kevés (2-3 evőkanál) vizet, és alacsony hőfokon kezdjük el forralni. Fedő alatt főzzük 10-15 percig, vagy amíg a gyümölcs lekvárra emlékeztető állagú nem lesz, majd keverjünk hozzá minden más hozzávalót is, és forraljuk egybe.

Öntsük turmixgépbe, vagy botmixerrel dolgozzuk krémesre. Akár azonnal, még melegen fogyaszthatjuk, de a legjobb akkor lesz, ha hűtőben teljesen lehűtjük. Így nemcsak az ízek állnak össze jobban, de a hideg hatására a kókusztej is megdermed kissé, és a leves sokkal krémesebbé válik.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon