Gyors, mutatós nyári tekercs: friss zöldségekkel és mogyorószósszal

2
Nyomtatás
nyaritekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gondoltál már arra, hogy a kedvenc nyári tekercsed otthon is könnyedén elkészíthető? Mutatjuk, hogyan!

Csak két apróságra kell odafigyelned, hogy otthon is élvezhesd az éttermi minőségű, házi nyári tekercset: a recept egyik kulcsa a kellő ideig áztatott rizslap, amit ázsiai boltokban könnyedén beszerezhetsz. A másik, hogy nem szabad túltölteni a tekercseket, így biztosan nem szakadnak el.

Számos verzió létezik, mindenki kedvére válogathat a friss zöldségek közül. Ha kevésnek érzed a zöldséges verziót, fel lehet dobni főtt rákkal vagy sült tofuval, a mogyoróvajas szósz pedig tökéletesen kiegészíti a könnyed fogást.

Nyári tekercs

nyari-tekercs

Hozzávalók 4 adaghoz

A tekercsekhez:

  • 10 db rizslap
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db kígyóuborka
  • 0.25 db jégsaláta
  • 0.25 db lila káposzta
  • 20 g szezámmag
  • 50 g üvegtészta

A szószhoz:

  • 4 ek. mogyoróvaj
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. víz
  • 1 db lime leve
  • 0.6 dl juharszirup
  • 0.5 tk. gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket: sárgarépa, lila káposzta, uborka vágjuk hosszú, vékony hasábokra. A jégsalátát tisztítsuk meg és szedjük levelekre. 

A rizstésztát forrázzuk le meleg vízzel, majd hagyjuk megpuhulni 3 perc alatt.

A rizslapot áztassuk 1 percre hideg vízbe, míg elveszíti a szilárd állagát. Terítsük egy vágódeszkára, majd pakoljuk bele középre a szeletelt zöldségeket és a  salátalevelet, helyezzük bele az üvegtésztát, utána szórjuk meg szezámmaggal. Hajtsuk be a rizslap két oldalát, majd tekerjük fel. 

A mogyorószószhoz keverjük simára a mogyoróvajat a szójaszósszal, vízzel, a lime levével, juharsziruppal és gyömbérporral. 

Nem maradt más, mint tálalni az elkészült tekercseket a szósszal. 

Fotók és videó: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon