Könnyed zöldborsós tészta citromos dresszinggel: 20 perces recept
Használd ki a zöldborsó szezonját, készítsd el minél többféle formában, ezt a receptet mindenképp vedd fel a repertoárodba.
Ha nyáron nem kívánod a nehéz ételeket és a húsos ragukat, próbáld ki ezt a könnyed tésztát, amelyben a citrom friss és fanyar zamata dominál. Az olasz recept, a pasta al limone többféleképpen készülhet, hivatalosan csak a főzővízzel krémesítik, de tejszínnel keverve még selymesebb és szószosabb lesz.
A citrom mellett a parmezán a másik főszereplő, illetve a már emlegetett főzővíz, ebből mindenképp tegyél félre. Vigyázz, mivel a víz is sós és a parmezán is elég karakteres, lehet, nem lesz szükség több só hozzáadására.
Forraljunk egy lábasban sós vizet. Amikor forr, adjuk hozzá a tésztát. A csomagoláson írt idő előtt 2 perccel szűrjük le, de a főzővizéből tegyünk félre 1 bögrényit.
Közben a parmezánt és a citrom héját reszeljük le. A citrom levét facsarjuk ki. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra.
Az olajat és a vajat tegyük egy serpenyőbe, amikor a vaj elolvadt, dobjuk rá a fokhagymát. 1 perc után öntsük fel a tejszínnel, majd keverjük bele a citromhéjat is.
Amikor gyöngyözik, forgassuk bele a tésztát, majd adjunk hozzá 60 ml főzővizet és a parmezán felét. Mikor a sajt elolvadt, adjunk hozzá 2 ek. citromlevet és a maradék parmezánt. Ha szeretnénk, még főzővízzel hígíthatjuk. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu