Fokhagymával, vajjal és tejszínnel sült csirkecombok: tartalmas ebéd pillanatok alatt

comb
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy kevés parmezánt is érdemes a szószba keverni, hogy még krémesebb és finomabb legyen, nagyon karakteres és mennyei lesz a végeredmény.

Egy újabb szuperegyszerű és villámgyors csirkés receptet mutatunk: ezúttal vajas, fokhagymás, tejszínes szószban sülnek puhára a combok. A mártásban nem csak a fokhagyma dominál, citromlé is gazdagítja, ebből bátran használj többet vagy kevesebbet ízlés szerint, de ne hagyd ki belőle, frissebbé teszi az összhatást.

Fűszerek közül a kakukkfű a főszereplő, de ha valamiért nem kedveled, használhatsz helyette oregánót vagy bazsalikomot, mindkettő szuperül passzol a citromos-fokhagymás alaphoz. 

Azért, hogy ne legyen túl tömény a vaj és a tejszín kettőse, alaplével kell hígítani a szószt, ebből érdemes házit használni, hogy minél finomabb legyen a végeredmény. 

Fokhagymával és tejszínnel sült csirkecomb

comb2

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 4 darab comb (alsó vagy felső)
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 120 milliliter alaplé
  • 250 milliliter tejszín
  • 50 gramm parmezán
  • 50 milliliter citromlé
  • 1 teáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A csirkecombokat tisztítsuk meg, ha szükséges, majd sózzuk, borsozzuk. 

Forrósítsunk fel egy nagy, a sütőbe is betehető serpenyőt, majd adjunk hozzá 2 evőkanál vajat. Mikor elolvadt a vaj, tegyük bele a combokat, majd oldalanként 3-4 percig süssük őket, míg aranybarna nem lesz a bőrük. Tegyük félre a combokat.

Tegyünk a serpenyőbe még 1 evőkanál vajat, majd mikor elolvadt, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. 1 percig kevergessük, míg illatozni nem kezd, majd öntsük fel az alaplével és a tejszínnel. Mikor gyöngyözni kezd a szósz, keverjük bele a parmezánt, a citromlevet és a kakukkfüvet, majd vegyük lejjebb a lángot, kis lángon főzzük tovább 5 percig, míg besűrűsödik.

Tegyük vissza a combokat is a szószba, majd az egészet tegyük be a sütőbe 25-30 percre. (Ha nincs ilyen serpenyőnk, öntsük át a szószt egy tepsibe, abba tegyük a combokat.)

Frissen, melegen, valamilyen körettel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük