Krémes tésztasaláta tonhallal keverve: joghurtos öntet koronázza meg
Tartalmas, mégsem nehéz étel, ráadásul nem kell órákat töltened a konyhában, ha tésztasalátát készítesz.
Ha valami villámgyors, laktató ételt keresel, ami picit különlegesebb, mint egy szendvics, készítsd el ezt az egyszerű receptet. Míg kifő a tészta, előkészítheted a zöldségeket és a dresszinget, aztán csak egybe kell keverni mindent.
Szezonjában friss, zsenge zöldborsóval dolgozz, a picit édeskés hüvelyes szuperül feldobja a tésztát. A citrom a másik főszereplő, ennek a héjára és a levére is szükséged lesz, még frissítőbb lesz tőle a végeredmény.
Az alapreceptet bátran továbbálmodhatod: mehet bele serpenyőben pirult cukkini, spárga, megfonnyasztott bébispenót, amit csak szeretnél.
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Az utolsó 2 percben dobjuk mellé a zöldborsót. Szűrjük le a tésztát és a borsót, öblítsük át hideg vízzel, míg teljesen ki nem hűlnek.
A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.
Adjuk a zöldhagymát a borsóhoz és a tésztához, keverjük egybe. Ha használunk, a cukkinit vágjuk karikákra, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd azt is keverjük a tésztához.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, citromhéjat, sót, borsot. Öntsük a tésztára, majd szórjuk rá a parmezánt is, az egészet forgassuk össze.
Rögtön kínáljuk.
Fotó: Getty Images