Könnyed zöldborsós tészta citromos dresszinggel: 20 perces recept

zöldborsós-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Használd ki a zöldborsó szezonját, készítsd el minél többféle formában, ezt a receptet mindenképp vedd fel a repertoárodba.

Ha valami villámgyors, laktató ételt keresel, ami picit különlegesebb, mint egy szendvics, készítsd el ezt az egyszerű receptet. Míg kifő a tészta, előkészítheted a zöldségeket és a dresszinget, aztán csak egybe kell keverni mindent.

Szezonjában friss, zsenge zöldborsóval dolgozz, a picit édeskés hüvelyes szuperül feldobja a tésztát. A citrom a másik főszereplő, ennek a héjára és a levére is szükséged lesz, még frissítőbb lesz tőle a végeredmény.

Az alapreceptet bátran továbbálmodhatod: mehet bele serpenyőben pirult cukkini, spárga, megfonnyasztott bébispenót, amit csak szeretnél.

Zöldborsós-citromos tészta

zoldborsos-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 g zsenge zöldborsó
  • 3 db zöldhagyma
  • opcionális cukkini
  • 350 g masnitészta
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 tk citromhéj
  • 1 ek citromlé
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 ek reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Az utolsó 2 percben dobjuk mellé a zöldborsót. Szűrjük le a tésztát és a borsót, öblítsük át hideg vízzel, míg teljesen ki nem hűlnek.

A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.

Adjuk a zöldhagymát a borsóhoz és a tésztához, keverjük egybe. Ha használunk, a cukkinit vágjuk karikákra, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd azt is keverjük a tésztához.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, citromhéjat, sót, borsot. Öntsük a tésztára, majd szórjuk rá a parmezánt is, az egészet forgassuk össze. 

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük