Villámgyors paradicsomos gnocchi sütőben sütve – Sok sajttal a legfinomabb

sütőben sült paradicsomos gnocchi cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egészen más ízt kap a gnocchi, ha összesütöd a krémes szósszal és a sajttal, mennyei lesz.

A gnocchi, vagyis az olaszok krumpligombóca, tökéletes alapanyag, ha laktató, mégis egyszerűen elkészíthető fogást tálalnál. Egyáltalán nem ciki, ha félkész gnocchiból készíted, de ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy házit gyúrj, akkor itt találsz hozzá receptet.

Ahogy a tésztához, a krumpligombóchoz is mindenféle szósz illik, a tejszínes és a paradicsomos alapú is. Ha nem szeretnél rá öntetet, akkor csak pakolj rá rengeteg koktélparadicsomot és mozzarellát, majd várd meg, amíg krémesre sülnek. A paradicsom mellé nagyon jól illik a spenót is, de pirult bacont is keverhetsz a gnocchihoz, ha tartalmasabb ebédre vágysz. 

Az alábbi recept paradicsomszósszal készül, amelynek köszönhetően nagyon szaftos lesz a végeredmény. Hús nincs benne, de tehetsz bele padlizsánt, ha még krémesebbé szeretnéd tenni. 

Paradicsomos gnocchi

sütőben sült paradicsomos gnocchi recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm gnocchi
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 10 darab bazsalikomlevél
  • 400 gramm paradicsom passata
  • 200 milliliter zöldségalaplé
  • 250 gramm mozzarellagolyó
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát és a paprikát vágjuk nagyon apróra. 

Egy sütőbe is betehető edényben forrósítsunk olajat, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd közepes lángon pároljuk 6-8 percig. 

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. 

Tegyük a paprikát és az apróra vágott bazsalikomlevelet is a hagymára, pároljuk további 5 percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a zöldségalaplevet, jól keverjük össze, várjuk meg, míg felforr. Tegyük bele a gnocchit, a tetejére a mozzarellát, majd süssük 15-20 percig. Tálalás előtt díszítsük bazsalikomlevelekkel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük