Lasagne újragondolva: rakottas helyett mennyei, tartalmas leves

3
Nyomtatás
lasagne-leves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nem elírás a cím, most tényleg egy lasagneleves receptje fog eléd tárulni: mutatjuk, miként lesz ebből a fantasztikus olasz, húsos, rakott tésztából leves.

Meglepő lehet elsőre, hogy vajon mit vétett a lasagne az emberiség ellen, hogy leves lett belőle? Nos, semmit, csupán kísérletező kedvű szakácsok rájöttek, hogy nem csak sült formában lehet finom a lasagne.

Ráadásul levesként még az elkészítési idő is a töredékére csökken, és tényleg minden benne van, aminek egy jó lasagnéban benne kell lennie: darált marhahús, olasz fűszerek, paradicsompüré, parmezán és persze a hamisítatlan tészta is.

Olaszos lasagneleves

lasagne-leves

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 60 g paradicsompüré
  • 500 g darált marhahús
  • 0.75 tk.
  • 0.75 tk. fekete bors
  • 0.5 tk. chilipehely
  • 0.5 tk. szárított oregánó
  • 0.5 tk. szárított rozmaring
  • 800 g paradicsomkonzerv (kockázott)
  • 1.5 l csirkealaplé
  • 220 g lasagnetészta
  • 220 g ricotta
  • 25 g parmezán
  • 100 g mozzarella
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat tisztítsuk meg. A vöröshagymát kockázzuk fel, a fokhagymát vágjuk apróra.

A lasagnetésztát törjük össze nagyobb darabokra.

A parmezánt reszeljük le, a mozzarellát csepegtessük le és tépkedjük kisebb darabokra.

Az olívaolajat közepes lángon melegítsük fel egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a vöröshagymát, és kb. 5 percig dinszteljük, amíg megpuhul és elkezd barnulni. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát is, és állandó keverés mellett kb. 1 percig pirítsuk együtt. Ezután mehet rá a paradicsompüré is, amit további 2-3 percig dinsztelünk együtt.

Ezen a ponton mehet bele a darált marhahús, a só, a bors, a chilipehely, az oregánó és a rozmaring is. Alaposan keverjük össze egy fakanállal, majd pirítsuk őket együtt kb. 5-8 percig. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, lével együtt, majd mehet rá az alaplé is.

Forraljuk fel, miközben keverjük az alapot. Ha már forr, adjuk hozzá a lasagnetésztát, és a tészta főzési útmutatója szerint főzzük puhára vagy éppen al dentére kb. 10 perc alatt.

Amíg fő a tészta, tegyük bele egy közepes tálba a ricottát, a mozzarellát és a reszelt parmezánt. Óvatosan keverjük össze őket, majd tegyük félre a tálaláshoz.

Az időközben megfőtt levest merjük tányérokba, majd a tetejükre tegyünk a ricottás, sajtos keverékből egy evőkanálnyit.

A tetejét koronázzuk meg néhány friss bazsalikomlevéllel, esetleg egy kis parmezánt is még rátördelhetünk, és kínáljuk melegében a levest.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon