Szaftos, bolognai ragus lasagne másképp: töltött ravioli az alapja

ravioli-lasagne
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A raviolis változat titka, hogy kevesebb összetevőből készül, így ideális lehet egy gyors ebéd gyanánt, ha nincs több órád lasagnét készíteni, de vágysz az ízére.

Ezt a fogást azért fogod szeretni, mert megadja neked azt az ízt, amit egy lasagne is, de jóval kevesebb időt igényel az elkészítése, hála a raviolitésztának, amire a lasagnetésztát cseréled.

Az elkészítési időt megnyirbálandó a darált marhahúshoz kész paradicsomszószt használunk, a raviolit egyszerűen csak kivesszük a fagyasztóból, a mozzarellát pedig lereszeljük.

Bolognai ragus, rakott ravioli

ravioli-lasagne

Hozzávalók 8 adaghoz

A bolognai raviolihoz:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db szárzeller
  • 1 kg darált marhahús
  • 1 üveg paradicsomszósz (bazsalikomos)
  • 600 g húsos ravioli (mirelit)
  • 330 g reszelt mozzarella sajt
  • ízlés szerint só, bors

A tálaláshoz:

  • friss bazsalikomlevél ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Tegyünk mindent egy aprítógépbe és aprítsuk össze.

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a zöldséges keveréket. Fedő alatt pároljuk kb. 5 percig, közepes lángon.

Ezután adjuk hozzá a marhahúst egy fél teáskanál sóval és őrölt borssal egyetemben. Főzzük kb. 10 percig, míg kifehéredik a hús.

Ez idő alatt olajozzunk ki egy közepes méretű, ovális vagy kerek hőálló edényt, esetleg tepsit.

Rétegezzük bele a paradicsomszósz 1/3-át, majd tegyük rá eloszlatva a fagyasztott ravioli felét. 

Ezután a marhahús felét is rétegezzük rá, majd szórjuk meg reszelt sajttal.

Ezt a néhány lépést ismételjük meg még egyszer. 

A megmaradt szószt és sajtot végül oszlassuk el a tetején.

Fedjük le alufóliával vagy egy hőálló fedővel, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig. Kb. 5-7 perccel a vége előtt vegyük le róla a fóliát, hogy a sajt rá tudjon sülni és szép barna legyen.

Az elkészült raviolis lasagnét vegyük ki a sütőből, picit várjunk, amíg meghűl, majd már tálalhatjuk is. Díszítésként tegyünk a tetejére 1-1 friss bazsalikomlevelet.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük