Így lesz a legfinomabb az olaszok kedvence, a lasagne: 4 tipp a mennyei végeredményért
A lasagne az olasz konyha egyik legnagyobb kedvence, amely akkor a legfinomabb, ha a tésztarétegek közt bőségesen terül el a szaftos töltelék.
Ezt a fogást azért fogod szeretni, mert megadja neked azt az ízt, amit egy lasagne is, de jóval kevesebb időt igényel az elkészítése, hála a raviolitésztának, amire a lasagnetésztát cseréled.
Az elkészítési időt megnyirbálandó a darált marhahúshoz kész paradicsomszószt használunk, a raviolit egyszerűen csak kivesszük a fagyasztóból, a mozzarellát pedig lereszeljük.
A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg, vágjuk nagyobb darabokra. Tegyünk mindent egy aprítógépbe és aprítsuk össze.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a zöldséges keveréket. Fedő alatt pároljuk kb. 5 percig, közepes lángon.
Ezután adjuk hozzá a marhahúst egy fél teáskanál sóval és őrölt borssal egyetemben. Főzzük kb. 10 percig, míg kifehéredik a hús.
Ez idő alatt olajozzunk ki egy közepes méretű, ovális vagy kerek hőálló edényt, esetleg tepsit.
Rétegezzük bele a paradicsomszósz 1/3-át, majd tegyük rá eloszlatva a fagyasztott ravioli felét.
Ezután a marhahús felét is rétegezzük rá, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
Ezt a néhány lépést ismételjük meg még egyszer.
A megmaradt szószt és sajtot végül oszlassuk el a tetején.
Fedjük le alufóliával vagy egy hőálló fedővel, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 40 percig. Kb. 5-7 perccel a vége előtt vegyük le róla a fóliát, hogy a sajt rá tudjon sülni és szép barna legyen.
Az elkészült raviolis lasagnét vegyük ki a sütőből, picit várjunk, amíg meghűl, majd már tálalhatjuk is. Díszítésként tegyünk a tetejére 1-1 friss bazsalikomlevelet.
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!