15 perces olívaolajos-chilis spagetti: ahogy kifő a tészta, eheted is

aglio olio spagetti cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egyszerre csípős és fokhagymás ez a spagetti, amelynek a különlegessége pont az egyszerűségében rejlik.

Ezt a tésztaételt a pikáns ízek kedvelőinek ajánljuk, a chili egyszerűen kötelező bele, annyit tehetsz, hogy kicsit mérsékled a mennyiségét. A másik meghatározó hozzávaló a fokhagyma, amellyel szintén nem szabad spórolni. Az egészet parmezán koronázza meg, illetve a jó minőségű olívaolajtól lesz krémes és szaftos ez a fogás.

További előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, viszont tényleg frissen, forrón kell megenni. Ha hasonló fogásra vágysz, akkor az olasz sajtos tésztát készítsd el, amely szintén egyszerű, gyors és húsmentes. 

Olívaolajos- chilis spagetti

agliolio

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 gramm spagetti
  • 230 milliliter olívaolaj
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 darab chilipaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 gramm parmezán
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb lábasban forraljunk a szokásosnál sósabb vizet. Tegyük bele a spagettit és főzzük al dente-re a csomagoláson olvasottak szerint.

Amíg a tészta fő, vágjuk apróra a fokhagymát és a chilit, illetve a petrezselymet is. A parmezánt reszeljük le. 

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd szórjuk rá a fokhagymát és a chilit, 1-2 percig pirítsuk, míg illatozni kezd. A tésztát szűrjük le, majd forgassuk hozzá a fokhagymás olajhoz, és adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővizéből is. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselymet is. Szórjuk rá a reszelt parmezánt, és azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük