
15 perces olívaolajos-chilis spagetti: ahogy kifő a tészta, eheted is

Egyszerre csípős és fokhagymás ez a spagetti, amelynek a különlegessége pont az egyszerűségében rejlik.
Ezt a tésztaételt a pikáns ízek kedvelőinek ajánljuk, a chili egyszerűen kötelező bele, annyit tehetsz, hogy kicsit mérsékled a mennyiségét. A másik meghatározó hozzávaló a fokhagyma, amellyel szintén nem szabad spórolni. Az egészet parmezán koronázza meg, illetve a jó minőségű olívaolajtól lesz krémes és szaftos ez a fogás.
További előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül, viszont tényleg frissen, forrón kell megenni. Ha hasonló fogásra vágysz, akkor az olasz sajtos tésztát készítsd el, amely szintén egyszerű, gyors és húsmentes.
Olívaolajos- chilis spagetti

Hozzávalók 4 személyre
- 400 gramm spagetti
- 230 milliliter olívaolaj
- 7 gerezd fokhagyma
- 2 darab chilipaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 30 gramm parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban forraljunk a szokásosnál sósabb vizet. Tegyük bele a spagettit és főzzük al dente-re a csomagoláson olvasottak szerint.
Amíg a tészta fő, vágjuk apróra a fokhagymát és a chilit, illetve a petrezselymet is. A parmezánt reszeljük le.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd szórjuk rá a fokhagymát és a chilit, 1-2 percig pirítsuk, míg illatozni kezd. A tésztát szűrjük le, majd forgassuk hozzá a fokhagymás olajhoz, és adjunk hozzá 1-2 evőkanállal a tészta főzővizéből is. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a petrezselymet is. Szórjuk rá a reszelt parmezánt, és azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!