
Pirosra sült, szaftos sertéstarja: a hús olyan puha, hogy szétolvad az ember szájában

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
A sertéstarja még a legegyszerűbb fűszerezéssel készítve is tökéletes lesz, a hús szaftos, ezért bátran lehet tepsiben is sütni.
Ha sült húst készítesz, az egyik legjobb választás a sertéstarja, kellően zsíros, így nem fog kiszáradni sütés közben, a kisülő zsiradéktól pedig sokkal ízletesebb lesz a hús. A tarját sokféleképpen fel lehet használni, készülhet belőle brassói, cigánypecsenye, húsleves, de grillre is lehet dobni.
Kezdő szakácsok is bátran dolgozhatnak vele, tényleg nagyon egyszerű ezzel a hússal bánni. A hentesnél kérheted előre felszeletelve, így időt lehet megspórolni az előkészítésével, de egészben is hazaviheted a csonttal vagy nélküle. A felszeletelésénél arra kell ügyelni, hogy vastagabb szeleteket vágj, mert sütésnél a hús zsiradékot enged, össze fog esni. A tarját nagyon jól lehet fűszerezni, jól áll neki a fokhagyma, érdemes pácolni is vele a húst.
Omlós, sült sertéstarja

Hozzávalók 6 szelethez
- 6 szelet sertéstarja
- só és bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál pirospaprika
- 2 ág rozmaring
Elkészítés:
A tarját kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk a szeleteket.
Keverjük össze a pác hozzávalóit, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, az olajat, a rozmaringot és a mustárt, majd a szeleteket forgassuk meg benne. Lefedve 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
A hússzeleteket helyezzük tepsibe, a megmaradt pácot öntsük rá. Ezüstpapírral lefedve toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe 35 percre, majd fólia nélkül 20-30 perc alatt pirítsuk meg a húst.
Fotó: Getty Images