Pirosra sült, szaftos sertéstarja: a hús olyan puha, hogy szétolvad az ember szájában

sstcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sertéstarja még a legegyszerűbb fűszerezéssel készítve is tökéletes lesz, a hús szaftos, ezért bátran lehet tepsiben is sütni.

Ha sült húst készítesz, az egyik legjobb választás a sertéstarja, kellően zsíros, így nem fog kiszáradni sütés közben, a kisülő zsiradéktól pedig sokkal ízletesebb lesz a hús. A tarját sokféleképpen fel lehet használni, készülhet belőle brassói, cigánypecsenye, húsleves, de grillre is lehet dobni.

Kezdő szakácsok is bátran dolgozhatnak vele, tényleg nagyon egyszerű ezzel a hússal bánni. A hentesnél kérheted előre felszeletelve, így időt lehet megspórolni az előkészítésével, de egészben is hazaviheted a csonttal vagy nélküle. A felszeletelésénél arra kell ügyelni, hogy vastagabb szeleteket vágj, mert sütésnél a hús zsiradékot enged, össze fog esni. A tarját nagyon jól lehet fűszerezni, jól áll neki a fokhagyma, érdemes pácolni is vele a húst.

Omlós, sült sertéstarja

sstct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 6 szelet sertéstarja
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A tarját kicsit klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk a szeleteket.

Keverjük össze a pác hozzávalóit, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, az olajat, a rozmaringot és a mustárt, majd a szeleteket forgassuk meg benne. Lefedve 1-2 órára tegyük a hűtőbe.

A hússzeleteket helyezzük tepsibe, a megmaradt pácot öntsük rá. Ezüstpapírral lefedve toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe 35 percre, majd fólia nélkül 20-30 perc alatt pirítsuk meg a húst.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük