Őszi almás-fahéjas muffin: gyorsan kész a kevert tészta

3
Nyomtatás
almas-fahejas-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ősszel együtt az almaszezon is beköszönt végre. Ennek apropóján egy puha és lédús, almás-fahéjas muffinreceptet mutatunk.

Az almából rengetegféle finomságot lehet készíteni. A levestől a süteményeken át egészen a köretig csak a képzelet szabhat határt a felhasználásának. 

Ezúttal az univerzálisnak mondható muffin kapcsán álmodtunk meg egy lédús, almadarabokkal teli, almaszósszal és fahéjas morzsával készült desszertet, ami igazi őszi csemege lesz akár tízóraira, akár a délutáni tea mellé.

Őszi almás-fahéjas muffin

almas-fahejas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

A muffin díszítéséhez:

  • 60 g búzaliszt
  • 70 g barna cukor
  • 0.25 tk. fahéj
  • 60 ml kókuszolaj

A muffinhoz:

  • 100 g búzaliszt
  • 90 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g mandulaliszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 tk. almáspite-fűszerkeverék
  • 0.5 tk.
  • 120 ml mandulaital
  • 120 ml almaszósz
  • 100 g kristálycukor
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 db alma
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Vajazzunk ki egy 12 darabos muffinsütő formát.

Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki és vágjuk apró kockákra.

Készítsük el a morzsás feltétet. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a barna cukrot és a fahéjat. Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, és egy spatulával alaposan keverjük össze, míg morzsás nem lesz.

Készítsük el a muffintésztát.

Egy nagy tálban keverjük össze a liszteket: a búzalisztet, a teljes kiőrlésű lisztet és a mandulalisztet. Adjuk hozzá a sütőport, az almáspite-fűszert és a sót.

Egy közepes tálban keverjük össze a mandulaitalt, az almaszószt, a cukrot, az olívaolajat, a tojást és a vaníliakivonatot.

Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverjük össze. Ezután finoman forgassuk bele a tésztába a felkockázott almát.

A tésztát kanalazzuk bele arányosan elosztva a 12 darab sütőformába. A tetejükre szórjuk rá a morzsás feltétet.

Az előmelegített sütőben süssük 17-22 percig, vagy amíg a fogpiszkáló tisztán nem jön ki a tésztából.

Végül tegyük a rácsra, és kb. 10 perc alatt hűtsük ki, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon