
Kiadós osztrák egytálétel hússal és krumplival: másnap is ugyanolyan finom

A gazdag egytálétel a tiroli konyha klasszikusa, mely a hétvégéről megmaradt főtt vagy sült húsból is készülhet.
A tiroli konyha nagyon szerethető, az ételeik rendkívül ízletesek, melyeket egyszerűen el lehet készíteni.
A bőséges egytál maradékmentő receptnek sem utolsó, a hétvégéről megmaradt főtt húsból bátran elkészítheted. A finomságba a hús mellé hagyma, szalonna és krumpli is kerül, tálalásnál pedig tükörtojás koronázza meg.
Az étel fűszerezésével is lehet kísérletezni, jól áll neki a majoránna, de őrölt köménnyel vagy fokhagymával is ki lehet próbálni. Az elkészült étel másnap is finom, melegítsd fel bátran, nem fogsz benne csalódni.
Osztrák egytálétel

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéslapocka (egész)
- 1 kg burgonya
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
- 2 darab vöröshagyma
- 40 dkg szalonna
- 1 teáskanál majoránna
- 4 darab tojás
- 1 csokor metélőhagyma vagy petrezselyem
Elkészítés:
A húst kétféle módon is előkészíthetjük: sóval és borssal megfőzhetjük vízben, vagy fűszerezve, kevés olajjal és vízzel, fóliával letakarva, 160 fokos sütőben 1-2 órán át süthetjük. Miután a hús kihűlt, kockázzuk fel ízlés szerint.
A burgonyát héjastól főzzük félpuhára, majd miután kihűlt, pucoljuk meg, és vágjuk kockákra vagy karikákra.
A finomra vágott hagymát olajon dinszteljük üvegesre, utána keverjük hozzá az apróra kockázott szalonnát, 5 perc múlva az összekockázott húst és krumplit adjuk hozzá. Az ételt fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával, és 15-20 percig pirítsuk gyakran kevergetve.
A tojásból süssünk tükörtojást.
Tálalás előtt az ételt forgassuk egybe friss, finomra aprított metélőhagymával vagy petrezselyemmel. A kiszedett adagok tetejét tükörtojással koronázzuk meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!