
10 mesés, tápláló, finom recept zabból, amit bármikor elkészíthetsz
A zabpehely igazi jolly joker, amiből rengeteg különböző reggelit, uzsonnát és tízórait rakhatunk össze - mindenhogy finom és tápláló.
Ha te is a palacsintarajongók táborát erősíted, de egy fokkal egészségesebb formában szeretnéd elkészíteni a nagy kedvencet, ezt a receptet imádni fogod! A könnyű palacsinta tésztája zabpehelyből áll össze, így rostban gazdag, a puhaságát pedig a joghurtnak köszönheti.
Cukor nem, csak egy minimális só kerül bele, így tökéletes alapja lehet édes és sós reggeliknek is, lekvárral, de különböző zöldséges kencékkel is szuper.
A zabpelyhet tegyük aprítógépbe, és daráljuk egészen finomra, míg a lisztre nem hasonlít az állaga. Öntsük át egy tálba, keverjük bele a szódabikarbónát és a sót.
A tojásokat verjük habosra, majd keverjük bele a joghurtot. Végül forgassuk bele a zabpelyhes keveréket és 1 evőkanál vizet.
Forrósítsunk kb. 1 evőkanál vajat egy tapadásmentes serpenyőben.
Oszlassunk el a serpenyőben kb. 1 merőkanálnyi tésztát úgy, ahogy a sima palacsintát is sütnénk. Mikor megszilárdul és kezd buborékos lenni a felszíne, nagyjából 1-2 perc után, óvatosan fordítsuk meg, süssük a másik felét is aranybarnára.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu