Légies palacsinta zabpehelyből: rostban gazdag desszert

5
Nyomtatás
zabpalacsinta
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Tökéletes napindító a rostdús zabpalacsinta, amit édesen és sósan is kínálhatsz a hangulatodtól függően.

Ha te is a palacsintarajongók táborát erősíted, de egy fokkal egészségesebb formában szeretnéd elkészíteni a nagy kedvencet, ezt a receptet imádni fogod! A könnyű palacsinta tésztája zabpehelyből áll össze, így rostban gazdag, a puhaságát pedig a joghurtnak köszönheti. 

Cukor nem, csak egy minimális só kerül bele, így tökéletes alapja lehet édes és sós reggeliknek is, lekvárral, de különböző zöldséges kencékkel is szuper.

Palacsinta zabpehelyből

zabpalacsinta2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 2 db tojás
  • 3 ek. natúr joghurt
  • 60 g zabpehely
  • 1 nagy csipet
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • a sütéshez vaj
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet tegyük aprítógépbe, és daráljuk egészen finomra, míg a lisztre nem hasonlít az állaga. Öntsük át egy tálba, keverjük bele a szódabikarbónát és a sót.

A tojásokat verjük habosra, majd keverjük bele a joghurtot. Végül forgassuk bele a zabpelyhes keveréket és 1 evőkanál vizet.

Forrósítsunk kb. 1 evőkanál vajat egy tapadásmentes serpenyőben.

Oszlassunk el a serpenyőben kb. 1 merőkanálnyi tésztát úgy, ahogy a sima palacsintát is sütnénk. Mikor megszilárdul és kezd buborékos lenni a felszíne, nagyjából 1-2 perc után, óvatosan fordítsuk meg, süssük a másik felét is aranybarnára.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon