Palacsintatészta a levesbe? A régi, elfeledett levesbetét ma a hütték menő fogása

6
Nyomtatás
32028847 2456837 71e575bc01d0ced8d43955af7bbd9c05 wm
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Maradék, kissé kiszáradt palacsinták mentsvára ez az elsőre furcsa, mesébe illően hangzó kombináció: húsleves és palacsintatészta.

A hortobágyi húsos palacsinta és ez a leves is egy olyan feltevésen alapszik, amely az én családomban sosem valósul meg: ez a maradék palacsinta fogalma. Palacsintából mindannyian addig és ennyit eszünk, ameddig van. Így soha, de tényleg sosem marad.

Ezért a levesért viszont simán megéri eldugni magad elől egy-egy darabot, mert tényleg szuper, mókás, izgalmas levesbetét, különösen azokra az esetekre, mikor kicsit meguntad a húslevest, de tele vele a fagyasztó. 

Máskülönben ez igazi hütteétel, az osztrák konyha egyik kedvenc levesváltozata. 

Palacsintaleves

32028881 dc92fd5d41b2eeca1e9d776b9fde4452 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab palacsinta
  • 8 deciliter húsleves
Recept idők

Elkészítés:

Süssünk 4 darab palacsintát, itt találunk hozzá egy szuper receptet. A palacsintákat ugyanúgy, mint mikor megtöltjük, tekerjük fel, majd szeleteljük, így a metélthez hasonló csíkokat kapunk.

A forró levest - itt találunk egy gyors húslevesreceptet - töltsük tálakba, ebbe szórjuk a palacsintametéltet.

Fotók: Ács Bori

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon