Gazdag húsleves, ami egy óra alatt elkészül - Néha azonnali szükség van rá

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Húslevesnél alapszabály, méghozzá a legfontosabb, hogy lassan, hosszú ideig főjön. Csak így lehet szép, tiszta a színe és igazán mély, intenzív az íze. Mindez igaz is, de néha a szükség törvényt bont, különösen télen.

Nálunk a húsleves olyan, mint a mindennapi kenyér, állandóan kell, különösen ősztől tavaszig. De nincs mindig három-négy óránk rá, hogy halkan rotyogjon a lángon, nem sikerült reggel hétkor feltenni a tűzre vagy egyszerűen csak türelmetlenek vagyunk.

Ilyenkor nagyon jól jön egy kukta, amiben egy óra alatt elkészül a leves, és meglepően jó lesz. Pedig minden alapvető, kőbe vésett húsleves szabályt megszegünk: egyszerre tesszük a lábosba a zöldséget és a húst, nem habozzuk le a levet, és így tovább. 

A gyorsított leveshez nem érdemes marhát, tyúkot vagy más, lassan fővő húsfélét választani, erre a célra a csirke a legjobb megoldás. Annak is a legapróbb, legcsontosabb része, a szárny. A zöldségeket pedig ehhez a módszerhez apróra vágom, nem úgy mint a lassú leves esetében, mikor nagyobb darabokban szoktam hagyni, hogy ne főjenek szét. 

Gyors csirkeszárnyleves kuktában

DSC 2822

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 500 gramm csirkeszárny
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 darab fehér répa
  • 1 darab kisebb zeller
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint egész bors
  • ízlés szerint kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A recept nagyon egyszerű: mindent beleteszek a kuktába. Hideg vizet öntök rá, és felforralom. Amikor rotyog, lefedem, és nagyon alacsonyra veszem a lángot. Egy óra múlva ránézek, hogy minden puha-e, és ha igen, kész.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük