Gazdag húsleves, ami egy óra alatt elkészül - Néha azonnali szükség van rá
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
Húslevesnél alapszabály, méghozzá a legfontosabb, hogy lassan, hosszú ideig főjön. Csak így lehet szép, tiszta a színe és igazán mély, intenzív az íze. Mindez igaz is, de néha a szükség törvényt bont, különösen télen.
Nálunk a húsleves olyan, mint a mindennapi kenyér, állandóan kell, különösen ősztől tavaszig. De nincs mindig három-négy óránk rá, hogy halkan rotyogjon a lángon, nem sikerült reggel hétkor feltenni a tűzre vagy egyszerűen csak türelmetlenek vagyunk.
Ilyenkor nagyon jól jön egy kukta, amiben egy óra alatt elkészül a leves, és meglepően jó lesz. Pedig minden alapvető, kőbe vésett húsleves szabályt megszegünk: egyszerre tesszük a lábosba a zöldséget és a húst, nem habozzuk le a levet, és így tovább.
A gyorsított leveshez nem érdemes marhát, tyúkot vagy más, lassan fővő húsfélét választani, erre a célra a csirke a legjobb megoldás. Annak is a legapróbb, legcsontosabb része, a szárny. A zöldségeket pedig ehhez a módszerhez apróra vágom, nem úgy mint a lassú leves esetében, mikor nagyobb darabokban szoktam hagyni, hogy ne főjenek szét.
Gyors csirkeszárnyleves kuktában
Hozzávalók 6 adaghoz
- 500 gramm csirkeszárny
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab fehér répa
- 1 darab kisebb zeller
- ízlés szerint só
- ízlés szerint egész bors
- ízlés szerint kakukkfű
Elkészítés:
A recept nagyon egyszerű: mindent beleteszek a kuktába. Hideg vizet öntök rá, és felforralom. Amikor rotyog, lefedem, és nagyon alacsonyra veszem a lángot. Egy óra múlva ránézek, hogy minden puha-e, és ha igen, kész.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!