Laktató palacsintapite fahéjas almakompóttal – Desszert, de önálló fogás is lehet
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Mesésen puha madeleine: a mentes változatot gyerekjáték elkészíteni
Gazdag shakshuka fehérbabbal: ez biztosan ellát fehérjével
Puha banános-csokis keksz: az érett gyümölcs legjobb felhasználása
Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós
10 szuper maradékmentő recept: a száraz kenyér és tészta sem megy kárba
A palacsintatészta a sütőben sül, és almakompót, valamint baracklekvár gazdagítja, édesszájúaknak kötelező kipróbálniuk.
A palacsintát nem lehet nem szeretni, legyen az hagyományos vagy amerikai, nincs olyan hét, hogy ne készülne valamilyen formában. Már a legegyszerűbb is óriási örömet okoz, de ezt is lehet egészen elegánsra készíteni, mint amilyen a francia narancsos változat, a crepe Suzette. Az amerikai palacsinta is tökéletes választás, például reggelire.
A palacsintatésztát másra is fel tudod használni, akár bundázáshoz is, de ezt a pitét is elkészítheted belőle, amely elképesztően egyszerű, és almakompóttal tálalva egészen különleges desszert lesz.
Palacsintapite fahéjas almakompóttal
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 darab tojás
- 500 milliliter tej
- 1 csipet só
- 100 milliliter szóda
- almakompót (recept a leírásban)
- a kenéshez vaj
- 1 evőkanál baracklekvár
- a tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, vaníliás cukrot, a tojást, a tejet és a sót keverjük csomómentesre egy tálban. Öntsük hozzá a szódát is, hagyjuk 10-15 percet állni, majd keverjük át.
Készítsük el az almakompótot, ehhez itt találunk receptet.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy jénait kenjünk ki vajjal, és öntsük bele a tésztát, majd süssük 15-20 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Várjuk meg, amíg langyosra hűl, vágjuk fel, majd tálalás előtt tegyünk rá almakompótot, és ízlés szerint baracklekvárral és porcukorral díszítsük.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!