Tepsis sült krumpli füstölt paprikával: sütőben pirul ropogósra

6
Nyomtatás
Tepsis-sult-krumpli-paprikaval-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Egy ropogós külsejű, ízes sült krumplinál nincsen jobb köret: a megfelelő fűszerezéssel és módszerrel biztosan sikerülni fog!

Ez a tepsis sült krumpli kívül ropogósra és aranybarnára pirul, a belseje pedig mesésen krémes. Az elkészítéséhez elég megjegyezni egy egyszerű trükköt: ez pedig nem más, mint az előfőzés. Ez azt jelenti, hogy a megtisztított és feldarabolt krumplinak sütés előtt néhány perc főzési időre is szüksége van, épp csak annyira, hogy a felszíne kissé megpuhuljon.

Ez a lépés segít abban, hogy jobban magába szívja a fűszerek aromáját, és ropogósabbra süljön. Az ízekről ebben az esetben egy fűszerkeverék gondoskodik, amelyben a füstölt paprika a legkiemelkedőbb, de tetszés szerint más ízesítőkkel is variálhatod.

Paprikás tepsis krumpli

Tepsis-sult-krumpli-paprikaval

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk.
  • 1 tk. füstölt paprika
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. fokhagyma-granulátum
  • 0.5 tk. hagymapor
  • 100 ml olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mossuk meg, hámozzuk meg (ha vékony a héja, ezt a lépést ki is hagyhatjuk), majd vágjuk közepes, egyforma méretű darabokra.

Tegyük őket enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük 5-6 percig. Szűrjük le, és hagyjuk, hogy a krumplik felszíne kiszáradjon, majd locsoljuk rájuk az olívaolajat.

Egy tálkában keverjük össze a lisztet, a sót, a füstölt paprikát, a borsot, a fokhagyma-granulátumot és a hagymaport, szórjuk a krumplira, és fedő alatt alaposan rázzuk össze, hogy a darabok „borzosak” legyenek.

Egyengessük őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30-35 perc alatt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon