10 isteni tepsis krumpli: nagyon sokféleképp elkészítheted az egyszerű köretet
A tepsis krumpli az egyik legnépszerűbb köret húsok mellé. Ismerkedj meg a legfinomabb receptekkel!
Ez a tepsis sült krumpli kívül ropogósra és aranybarnára pirul, a belseje pedig mesésen krémes. Az elkészítéséhez elég megjegyezni egy egyszerű trükköt: ez pedig nem más, mint az előfőzés. Ez azt jelenti, hogy a megtisztított és feldarabolt krumplinak sütés előtt néhány perc főzési időre is szüksége van, épp csak annyira, hogy a felszíne kissé megpuhuljon.
Ez a lépés segít abban, hogy jobban magába szívja a fűszerek aromáját, és ropogósabbra süljön. Az ízekről ebben az esetben egy fűszerkeverék gondoskodik, amelyben a füstölt paprika a legkiemelkedőbb, de tetszés szerint más ízesítőkkel is variálhatod.
A krumplit alaposan mossuk meg, hámozzuk meg (ha vékony a héja, ezt a lépést ki is hagyhatjuk), majd vágjuk közepes, egyforma méretű darabokra.
Tegyük őket enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük 5-6 percig. Szűrjük le, és hagyjuk, hogy a krumplik felszíne kiszáradjon, majd locsoljuk rájuk az olívaolajat.
Egy tálkában keverjük össze a lisztet, a sót, a füstölt paprikát, a borsot, a fokhagyma-granulátumot és a hagymaport, szórjuk a krumplira, és fedő alatt alaposan rázzuk össze, hogy a darabok „borzosak” legyenek.
Egyengessük őket sütőpapírral bélelt tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára 30-35 perc alatt.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu