![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Édes kaliforniai paprikával és fekete olajbogyóval sült csirke
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Legalább annyi jó olasz húsétel van, mint amennyi tészta, az olasz konyha messze nem csak a spagettiről szól, sőt. Ez például egy teljesen szimpla csirkerecept, éppen olyan egyszerű, mint egy paprikás csirke, de három olyan íz találkozik benne, ami mégis valami nagyon váratlan eredményt hoz létre.
Ugyanaz a minimalista alapelv érvényesül, mint a legtöbb olasz ételben: három domináns ízen kívül csak fűszerek és kiegészítők kerülnek az ételbe. Mivel kevés alapanyagra van szükség, így ezeken múlik minden.
Magos olajbogyóval finomabb
A paprikával nem nagyon tudunk trükközni, azt tesszük bele, amit kapunk, az olajbogyóból viszont érdemes jobbfélét választani. Már akkor intenzívebb ízű lesz a végeredmény, ha nem magozott, hanem magos verziót veszünk, és mi magunk szedjük ki belőle azokat.
Eredetileg serpenyőben, párolva készül, de én most inkább megsütöttem, így más lett a végeredmény, de a lényeg nem változott, a paprika édesre sül, az olajbogyó átadja a ízét a húsnak, és egy szuper szaft is keletkezik alattuk.
Paprikával és olajbogyóval sült csirke
![csirke-paprikával-olajbogyóval](https://kep.index.hu/1/0/2918/29184/291842/29184237_f9f678aec9f4e9a4dd745196f93c0396_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm csirkecomb, -mell
- 2 darab kaliforniai paprika
- 150 gramm fekete olajbogyó
- ízlés szerint rozmaring
- ízlés szerint zsálya
- 1 deciliter fehérbor
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkecombokat és melleket feldaraboljuk, egy nagy tepsibe tesszük. A paprikát felcsíkozzuk, az olajbogyót, ha kell, kimagozzuk, és mindkettőt a csirkére, illetve közé szórjuk. Sózzuk, borsozzuk, morzsolunk rá rozmaringot és zsályát, aláöntjük a bort. Lefedjük. 200 fokosra előmelegített sütőben háromnegyed órát lefedve, majd további 15-20 percet fedő nélkül sütjük.
Címkék:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!