
Paradicsomos bruschetta friss bazsalikommal: a kedvelt előétel sok fokhagymával az igazi

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
A felturbózott pirítós pillanatok alatt készen van, szerénysége ellenére izgalmas variációkban készítheted el.
Az olasz konyha híres előétele a bruschetta, amely forró napokon - vagy ha könnyű vacsorára vágysz - főételként is megállja a helyét. A pirított kenyérszeleteken fokhagymás paradicsom terül el, de ezt a zöldséges keveréket tovább lehet gazdagítani újhagymával, bazsalikommal vagy rukkolával.
Bagett vagy ciabatta ajánlott a bruschettához, de másfajta kenyérféléből is kipróbálható. A kenyeret sütőben, serpenyőben, de grill-lapon is sütheted, a vendégeid imádni fogják. A bruschetta készülhet koktélparadicsomból is, de nyáron nagyobb, édes, lédús paradicsomokat válassz hozzá.
Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók 4 darabhoz
- 20 dekagramm koktélparadicsom/édesebb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 4 szelet kenyér
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
A megtisztított paradicsomokat vágjuk apróra és forgassuk egybe a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, sóval és borssal.
A kenyérszeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokosra előmelegített sütőben, 4-8 perc alatt süssük meg mindkét oldalán őket, míg aranybarnák nem lesznek.
A ropogós kenyérszeletekre kanalazzuk rá a fokhagymás paradicsomot, de néhány levél bazsalikomot is szórhatunk rájuk.
Fotó: Getty Images