
Paradicsomos bruschetta friss bazsalikommal: a kedvelt előétel sok fokhagymával az igazi

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
A felturbózott pirítós pillanatok alatt készen van, szerénysége ellenére izgalmas variációkban készítheted el.
Az olasz konyha híres előétele a bruschetta, amely forró napokon - vagy ha könnyű vacsorára vágysz - főételként is megállja a helyét. A pirított kenyérszeleteken fokhagymás paradicsom terül el, de ezt a zöldséges keveréket tovább lehet gazdagítani újhagymával, bazsalikommal vagy rukkolával.
Bagett vagy ciabatta ajánlott a bruschettához, de másfajta kenyérféléből is kipróbálható. A kenyeret sütőben, serpenyőben, de grill-lapon is sütheted, a vendégeid imádni fogják. A bruschetta készülhet koktélparadicsomból is, de nyáron nagyobb, édes, lédús paradicsomokat válassz hozzá.
Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók 4 darabhoz
- 20 dekagramm koktélparadicsom/édesebb paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 4 szelet kenyér
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
A megtisztított paradicsomokat vágjuk apróra és forgassuk egybe a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, sóval és borssal.
A kenyérszeleteket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 180 fokosra előmelegített sütőben, 4-8 perc alatt süssük meg mindkét oldalán őket, míg aranybarnák nem lesznek.
A ropogós kenyérszeletekre kanalazzuk rá a fokhagymás paradicsomot, de néhány levél bazsalikomot is szórhatunk rájuk.
Fotó: Getty Images