Villámgyors bundázott csirkecombok paradicsomos mártogatóssal: az olvadt sajt koronázza meg

rántott csirkecomb
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nagyon régen nem vettem már csirkealsócombot, vagy más néven dobverőt. Pedig gyerekkoromban imádtam, hogy a csirkének ezt a részét meg tudtam markolni, úgy harapni.

A csirkecombok beszerzése után egy rövidke főzős videóból merítettem ihletet, hogy miként is készítsem el őket. Nem akartam klasszikus rántott csirkecombot készíteni, de nem is akartam túlbonyolítani. A videóban egy nagyon ötletes recept volt, a combokat bebundázták, sütőben kisütötték, egy kis fűszeres paradicsomszósszal leöntötték, majd a még tűzforró húsra sajtot olvasztottak.

A videóban ez igazán egyszerűnek is tűnt. Azonban a bundázás folyamata kicsit trükkös volt: a hozzávalókat egy zacskóba kellett szórni, majd beledobni a combokat és jól összerázni. Szerintem ez volt a receptben a leginkább bonyolult művelet, mert el kellett találni a bunda megfelelő állagát, hogy kellőképpen tapadjon a csirkére. A  végeredmény egyébként nagyon finom, akár köret nélkül is tökéletes, igazi tévénézős, együtt vacsorázós étel lett. Az a fajta, aminél imádjuk, hogy kézzel ehetünk. 

Bundázott csirkecomb paradicsomszósszal

rántott csirkecomb recept

Hozzávalók 4 személyre:

Hús

  • 6 darab csirkecomb (alsó)
  • 200 gramm mozzarella

Panír

  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint oregánó (őrölt)

Paradicsomszósz

  • 150 milliliter paradicsomszósz
  • ízlés szerint oregánó (őrölt)
  • 1 kávéskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat jó mossuk meg, és hagyjuk őket kicsit nedvesen. A panír hozzávalóit tegyük egy zacskóba, dobjuk bele a combokat és jól rázzuk össze. 

A sütőt melegítsük elő 230 fokra.

A combokat tegyük egy jénaiba, majd a sütőbe, 45 perc alatt süssük ropogósra. Még tűzforrón vegyük ki, öntsük rá a paradicsomszószt, és szeleteljük rá a mozarella sajtot, hogy jól ráolvadjon. 

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük