Villámgyors paradicsomos tészta olajbogyóval és szardellával – A dél-olasz recept isteni finom

1
Nyomtatás
spagetti puttanesca cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A paradicsomos tészta elképesztően jó alap, amit nagyon változatosan tudsz elkészíteni, rengeteg mindennel gazdagíthatod.

A paradicsomos alapú, olívabogyós-szardellás tészta, vagyis a pasta puttanesca Dél-Olaszország jellemző étele, a receptje Nápolyból származik, és többféle eredetet tulajdonítanak neki. Bár viszonylag kevés hozzávalóból készül, az alapanyagok ízgazdagsága miatt biztosan nem lesz hiányérzeted. Másik előnye, hogy nagyon gyorsan elkészül.

Az egyik összetevője, a szardella, egy nagyon karakteres, sós hal, amelyet semmiképpen ne hagyj ki belőle, esetleg tegyél bele kevesebbet. Ha nem szeretnél ennyire erős ízvilágot, akkor készítsd el ezt a gombás-paradicsomos fusillit, amelyhez szuperül illik a feta sajt. 

A paradicsomos szószt a tejszín lágyítja, érdemes kombinálni, mint ebben a paradicsomos-garnélarákos tésztában

Paradicsomos tészta szardellával

spagetti puttanesca recept ok

Hozzávalók 2 személyre

  • 350 gramm spagetti
  • 6 darab szardella
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál chilipor
  • 400 gramm hámozottparadicsom-konzerv
  • 20 gramm kapribogyó
  • 100 gramm olívabogyó (fekete)
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk fel forrni egy lábasban 1 liter sós vizet, és főzzük ki a tésztát al dentére.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és adjuk hozzá a szardellákat és a fokhagymagerezdeket. Vegyük le a lángot közepesre, adjuk hozzá a chiliport, és várjuk meg, amíg a szardella megpuhul, össze is lehet törni őket. Öntsük rá a paradicsomkonzervet. A kapribogyót öblítsük le folyó víz alatt, és tegyük a serpenyőbe. Rotyogtassuk 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik. Adjuk hozzá az olívabogyót, sózzuk.

Tegyük hozzá a kifőtt tésztát, nagy láng felett forgassuk össze. Azonnal tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon