![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Parmezános bundában sült csirkemell: rizsliszttel készítve különlegesen finom
![pcscover](https://kep.index.hu/1/0/3725/37252/372525/37252551_2843875_73dad7db04bc182ca467b0fec2ce12ee_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Bár a sajtot leggyakrabban töltelékként használják, frissensültek bundájában is remekül érvényesül.
A hús és a sajt találkozásából mindig fantasztikus finomságok készülnek. A legtöbb receptben a sajt töltelék formájában érvényesül, esetleg a sütőben készült húsoknál ráolvad a szeletekre, arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy frissensültek bundájába is kerülhet. Persze nem mindegy, milyen sajtot használsz és milyen az a bunda. Frissensülteknél a parmezánt zsemlemorzsába szokás keverni, ha azonban ennél is különlegesebben szeretnéd szervírozni a húst, akkor rizslisztes masszába forgasd a reszelt sajtot.
Persze finomlisztet is lehet használni, de akkor a bunda állaga másmilyen lesz, rizsliszttel sokkal ropogósabb, finomabb, jól érvényesül benne a parmezán és a bors zamata. Az ősi gabonát könnyen be lehet szerezni, igaz, az ára kicsit borsos, de nagyon megéri. A vásárlásnál figyelj oda, ha nyirkos a bolt levegője, ellenőrizd le, milyen a rizsliszt állaga.
Parmezános bundában sült csirkemell
![pcsct](https://kep.index.hu/1/0/3725/37252/372525/37252565_a0208f10aee7d3d7f0bc5764894efa25_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dekagramm rizsliszt
- 20 dekagramm parmezán
- 1 darab tojás
- 2 deciliter víz vagy tej
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
- 80 dekagramm csirkemellfilé
Elkészítés:
A parmezánt reszeljük le.
A csirkemellfilét vágjuk szeletekre, csíkokra vagy kis darabokra, majd mindkét oldalát sózzuk le és tegyük hűtőbe 30 percre pihenni.
A rizslisztet öntsük keverőtálba, forgassuk hozzá a borsot, a reszelt sajtot, a folyadékot (víz vagy tej) és a tojást, a masszát keverjük csomómentesre. A húst mártsuk bele a bundába, utána forró olajban, mindkét oldalán süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!