
Sörtésztába mártott cukkini: könnyű, nyári húsmentes vacsora
Ha szereted a bundázott zöldségeket, a sörtésztába mártott cukkini is nagyon hamar a kedvenc receptjeid közé fog tartozni.
A cukkini nagyon hálás zöldség, nem elég, hogy egészséges és lé- és rostdús, kalóriában igen szegény. A felhasználása sokrétű, készülhet belőle rakottas, főzelék, de még desszert is. Ha megtöltöd, laktató és mégis könnyed vacsorát kapsz.
A zöldségek bundázása nagyon népszerű technika, de sokan pont amiatt nem kedvelik, mert nagyon olajos és zsíros lesz a végeredmény, egyáltalán nem lesz könnyedebb, mintha húst rántanál ki. Ezt kiküszöbölheted úgy, hogy sajttal bundázod, és nem serpenyőben, hanem sütőben sütöd. Ezek után pedig rád bízzuk, hogy valamilyen mártogatóssal vagy körettel kínálod.
A cukkinit mossuk meg és töröljük szárazra. A végeit vágjuk le, a többit vágjuk hasábokra, és a maradék nedvességet is itassuk le róla.
A parmezánt keverjük össze a fűszerekkel.
A cukkinit kenjük meg olívaolajjal, forgassuk meg a parmezános keverékben.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd fektessük rá a cukkinihasábokat. Süssük 15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu