Szaftos darált hússal töltött cukkinicsónak: pirult sajt koronázza meg

darált hússal töltött cukkini cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezzel a töltött cukkinival mindig nagy sikered lesz, nyugodtan vesd be, ha könnyed, de mégis laktató vacsorát készítenél.

Itt a cukkiniszezon, úgyhogy ez a lédús, kalóriaszegény és egészséges zöldség szerepeljen rendszeresen a menüben. A cukkini semleges íze miatt gyakorlatilag mindennel párosítható, akár édességet, piskótát is készíthetsz vele, elképesztően szaftos lesz tőle. 

A töltött változat nagyon népszerű, mert kevés munkával változatos, és a tölteléktől függően laktatóbb vagy könnyedebb fogást készíthetsz. Megszórhatod csak sajttal, de ha úgy érzed, ettől nem fogsz jóllakni, akkor jöhet a darált húsos verzió, amelyet reszelt mozzarellával érdemes beborítani.

Darált hússal töltött cukkinicsónak

darált hússal töltött cukkini recept ok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab cukkini
  • 0.5 kávéskanál oregánó
  • 0.5 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 400 gramm darált hús
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 400 milliliter Marinara-szósz
  • 200 gramm mozzarella sajt
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágva)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit olajozzunk ki. 

A cukkinikat mossuk meg, és hosszában vágjuk ketté. A belsejüket vájjuk ki egy kanállal. Morzsoljuk rá a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk. A cukkinikat fektessük a tepsibe.

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. 

Egy serpenyőben melegítsünk olajat. Adjuk hozzá a darált húst, majd pirítsuk 10 percig, időnként keverjük meg, hogy mindenhol szépen meg tudjon pirulni. Adjuk hozzá a hagymát és dinszteljük 4 percig, majd a fokhagymát is szórjuk rá, további fél percig pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a Marinara-szószt, és lassú tűzön forraljuk fel. A kész szószt osszuk szét a cukkinik közt, majd szórjuk meg őket reszelt sajttal. 

Süssük 25 percig, amíg a sajt meg nem pirul a tetején. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük