Aranybarnára sült, parmezános csirkeszárny: kezdők is elkészíthetik

3
Nyomtatás
parmezanos-csirkeszarny2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pirosra sült, parmezános-fokhagymás csirkeszárny az egyik új kedvenced lesz, elronthatatlan a receptje, és a hús jó áron beszerezhető.

A csirkeszárny a mai napig egy viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető alapanyag, amit számtalan ízesítésben készíthetsz el. Alább egy izgalmas, parmezános változatot mutatunk, amelynek a sajt mellett a fokhagyma a lelke.

A csirkeszárny első körben ropogósra és aranybarnára sül, utána kapja meg az ízekben gazdag bundáját. Hogy tényleg roppanós legyen a bőre, rácson érdemes sütni: ehhez a tepsit béleld ki sütőpapírral vagy alufóliával, tegyél rá egy rácsot, majd erre helyezd a szárnyakat. Így egyenletesen sül majd alul-felül, mindenhol szép piros lesz.

A parmezános bundát érdemes feldobni petrezselyemmel is: használhatsz frisset és szárítottat is, mindkettővel működik a recept, de más zöldfűszernek is bizalmat szavazhatsz.

Parmezános csirkeszárny

parmezanos-csirkeszarny

Hozzávalók 6 adaghoz

Csirkeszárny:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 tk. fokhagymapor
  • 0.5 tk. pirospaprika

Bunda:

  • 50 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 g reszelt parmezán
  • 1 tk. őrölt petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, de még jobb, ha rácsot teszünk bele, így mindenhol egyenletesen ropogósra sül majd a csirkeszárny bőre.

A csirkeszárnyakról itassuk fel a nedvességet egy papírtörlő segítségével, majd tegyük egy tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. Forgassuk egybe.

Tegyük a csirkeszárnyakat a tepsibe/rácsra úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Toljuk a sütőbe 20 percre. Ekkor fordítsuk át, majd toljuk vissza még 20 percre, vagy míg aranybarna és ropogós nem lesz.

Közben a bundához olvasszuk meg a vajat egy kis lábasban, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, 1-2 percig pirítsuk. 

Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a parmezánt és a petrezselymet. 

A sütőből kivett csirkeszárnyakat dobjuk bele a parmezános keverékbe, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja. 

Azonnal, melegen kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon