
Így használd fel a parmezán sajt kérgét: bevált tippeket mutatunk
Sokan azt hisszük, hogy a parmezán kérge viaszból van, ezért kidobjuk. Csakhogy a minőségi parmezán kérge egy sózás útján keletkező természetes réteg, amely szintén fogyasztható!
A csirkeszárny a mai napig egy viszonylag olcsó és könnyen beszerezhető alapanyag, amit számtalan ízesítésben készíthetsz el. Alább egy izgalmas, parmezános változatot mutatunk, amelynek a sajt mellett a fokhagyma a lelke.
A csirkeszárny első körben ropogósra és aranybarnára sül, utána kapja meg az ízekben gazdag bundáját. Hogy tényleg roppanós legyen a bőre, rácson érdemes sütni: ehhez a tepsit béleld ki sütőpapírral vagy alufóliával, tegyél rá egy rácsot, majd erre helyezd a szárnyakat. Így egyenletesen sül majd alul-felül, mindenhol szép piros lesz.
A parmezános bundát érdemes feldobni petrezselyemmel is: használhatsz frisset és szárítottat is, mindkettővel működik a recept, de más zöldfűszernek is bizalmat szavazhatsz.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, de még jobb, ha rácsot teszünk bele, így mindenhol egyenletesen ropogósra sül majd a csirkeszárny bőre.
A csirkeszárnyakról itassuk fel a nedvességet egy papírtörlő segítségével, majd tegyük egy tálba. Locsoljuk meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk, fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük. Forgassuk egybe.
Tegyük a csirkeszárnyakat a tepsibe/rácsra úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Toljuk a sütőbe 20 percre. Ekkor fordítsuk át, majd toljuk vissza még 20 percre, vagy míg aranybarna és ropogós nem lesz.
Közben a bundához olvasszuk meg a vajat egy kis lábasban, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, 1-2 percig pirítsuk.
Húzzuk le a tűzről, majd keverjük bele a parmezánt és a petrezselymet.
A sütőből kivett csirkeszárnyakat dobjuk bele a parmezános keverékbe, forgassuk bele, hogy mindenhol bevonja.
Azonnal, melegen kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu